Ostanimo u kontaktu

1. HBL

Boćari Metkovića u subotu u Zagrebu protiv Zrinjevca

Objavljeno prije

U tri odigrane utakmice u prvoligaškom natjecanju boćara, boćari Metkovića upisali su dva poraza i jednu pobjedu (Primošten), te trenutačno zauzimaju osmo mjesto na ljestvici. U subotu gostuju u Zagrebu gdje će odmjeriti svoje vještine s boćarima Zrinjevca, ekipom koja je godinama bila prvak države, a trenutačno s 3 boda drži sedmo mjesto. Očito je da u posljednje vrijeme više uspjeha imaju klubovi s područja Istre i Rijeke, a što se tiče Metkovića i sudara sa Zrinjevcem, postoji mogućnost i da Metkovci ostvare pozitivan rezultat.

Inače, poznati metkovski boćar i nekadašnji svjetski prvak Markica Dodig, nekoliko je sezona proveo u ekipi Zrinjevca.

Braća Ćorluka, Dodig, Vidović, Krstičević i mlade snage Metkovića, prema našem mišljenju mogu iznenaditi nekadašnjeg prvaka države, ekipu Zrinjevca.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije