Ostanimo u kontaktu

ZAVRŠIO PRVI DIO BOĆARSKOG NATJECANJA

Boćari Metkovića u sedam utakmica upisali dvije pobjede

Objavljeno prije

Na završetku prvog dijela boćarskog prvoligaškog natjecanja, boćari Metkovića ostvarili su drugu pobjedu u prvenstvu u susretu s BK Marinići na svom terenu, 17:7.

Tako su u sedam susreta doživjeli pet poraza i dvije pobjede (Primošten, Marinići) i upisali šest bodova te osmo mjesto na ljestvici uoči zimske stanke. Na kraju jeseni prvo mjesto zauzima BK Vargon Rijeka s 18 bodova, koliko ima i Pula na drugom mjestu.

U pojedinačnom je Markica Dodig u susretu sa Hlajom izborio 13:0 pobjedu i najavio pobjedu svoje ekipe.

U paru klasično bolji su bili gosti, trojka je pripala Metkovcima, bližanje i izbijanje u krug gostima, u brzinskom su po dva poena zaradili i domaći i gosti, u preciznom i brzinskom štafetnom boćari Metkovića upisali su šest poena. Do kraja u gosti upisali tri, a Metkovci pet poena za čistu 17:9 pobjedu.

KAKO DALJE?

ŽNK Neretva se neće žaliti zbog prekida utakmice s Lepoglavom

Objavljeno prije

Autor

U jednom dnevnom listu osvanula je vijest o prekidu utakmice 1. HNLŽ između Lepoglave i Neretve iz Metkovića, u 31.minuti i kod rezultata 1:1.

Utakmica je prekinuta zbog odluka delegata i sutkinje odmah na početku susreta da dvije igračice Neretve nemaju pravo nastupa zbog neimanja specijalističkih liječničkih pregleda te je Neretva započela utakmicu s devet igračica i ubrzo nakon početka povela s o:1 pogotkom Milinović.

Potom su se filmskom brzinom redali događaji, od poravnanja domaćih na 1:1 nakon sumnjivog penala, do napuštanja terena još tri igračice Neretve što je značilo i kraj utakmice, sve prema nogometnim pravilima.

E, sada je pitanje svih pitanja zbog čega je došlo do te situacije i koje će moguće posljedice uslijediti za Neretvu.

Prema pravilima HNS-a, moglo bi se dogoditi da utakmica bude registrirana s 3:0 u korist Lepoglave, a moguće je i oduzimenje bodova, od 1 do 6 na štetu Neretve. Međutim, član Uprave ŽNK Neretva Mario Galov nam je rekao da se oduzimanje bodova odnosi na druge situacije na nogometnim terenima, te da ne očekuje drastične sankcije niti se klub želi žaliti komisji HNS-a.

Što se tiče liječničkih pregleda, on tvrdi da su mlađe igračice imale liječničke preglede, a jedna nije imala navršenih 16 godina te je u tekućoj godini morala imati specijalistički pregled kojega treba ovjeriti Županijski nogometni savez, međutim toga nije bilo.

Galov nam je izjavio da je uprava Neretve raspravljala o svim događanjima, ali se ne želi oglašavati u javnosti, prije svega zbog zaštite mladih igračica. Osnovni je cilj nastaviti raditi i igrati u miru te čekati novu utakmicu sljedeće nedjelje s Katarinom Zrinski.

Na pitanje što će biti dogoditi li se oduzimanje bodova ili u nekom slučaju porazi do kraja igranja u Ligi za ostanak, Mario Galov nam je priopćio da će Neretva do kraja i sportski odigrati sve utakmice, a nakon svega odlučit će se kako dalje, pa makar se krenulo od početka. Istaknuo je da Neretva ima potencijala za prvoligaško natjecanje, bez obzira na brojne probleme na koje kao klub nailaze.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije