Ostanimo u kontaktu

S OPTIMIZMOM PROTIV BISTONA

Boćari Metkovića u 14. kolu putuju u Brela

Objavljeno prije

Poraz boćara Metkovića prošle subote u susretu s Zrinjevcem u Metkoviću nije umanjio optimizam glede nastojanja za opstanak u prvoligaškom društvu.

U subotu će Metkovci na put do obližnje Makarske, odnosno Brela gdje će iskušati svoja umijeća u susretu s Bistonom, ekipom koja je osigurala opstanak i u kojoj igra jedan od najboljih boćara, Metkovac Vedran Crnčević.

Nekada su ta dva kluba vodili bespoštednu bitku za ulazak u prvu ligu, a danas su Breljani, kad su bodovi u pitanju, u značajnoj prednosti.

Ipak, prijatelji boćanja razmišljaju o tomu je li došlo vrijeme da i Metković ostvari pobjedu na gostovanju i tako stvori dobre temelje da u nastavku prvenstva osigura opstanak u elitnom stupnju natjecanja.

Unatoč zdravstvenim problemima, iskusni boćar Mile Vidović vratio se u ekipu s nakanom da pomogne, upravo u vrijeme velike krize rezultata. On, Dodig, Grbić, Krstičević i ostali metkovski boćari imaju i iskustvo i znanje da svom klubu osiguraju opstanak. Za to su im potrebne najmanje dvije pobjede do konca prvenstva.

Vodeći na ljestvici je Vargon Rijeka s 36 bodova.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije