Ostanimo u kontaktu

BOĆARI GOSTUJU U SPLITU

Boćari Metkovića spremni za nove bodove

Objavljeno prije

Boćari Metkovića u svojoj povratničkoj prvoligaškoj sezoni ostvaruju solidne rezultate, koji se vide i na ljestvici.

Metkovci su u 13 utakmica osvojili 18 bodova i nalaze se na sedmom mjestu, a do sada su uspjeli slaviti u susretima s do tada vodećim ekipama Istrom Poreč i Pulom.

U subotu, u 14. prvenstvenom kolu gostuju u Splitu gdje će ih na Gripama kao domaćin dočekati boćari Gorčine, ekipe koja se nalazi na dvetetom mjestu od 10 klubova s do sada osvojena 4 boda.

Prema svim pokazateljima boćari Metkovića izraziti su favoriti, iako se u sportu događaju i iznenađenja.

O izgledima Metkovića u Splitu više nam je rekao iskusni boćar Ivica Krstičević – Krle:

– Mi smo svojim rezultatima već osigurali opstanak. Znamo koliko bodova ima Gorčina iz Omiša, ali to ne znači da će nam biti jednostavan put do pobjede. Mi tu pobjedu želimo kako bismo ostvarili još bolji plasman i započeli stvaranje monolitnije ekipe za sljedeće prvenstvo u kojemu ćemo imati neke nove ciljeve. Moji suigrači sigurno pametnom igrom mogu u Splitu ostvariti pobjedu koja bi nam puno značila. O Gorčini znamo puno toga, ali ponavljam, bez borbe i pune orijentacije na svoje dionice igre, nikada niste sigurni kako će izgledati utakmica, – rekao je Krstičević.

ČESTITAMO!

NK Maestral iz Krvavca se vratio u Prvu županijsku ligu

Objavljeno prije

Autor

NK Maestral iz Krvavca maestralno  je završio sezonu u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, pobjedom  4:0 na igralištu ONK Metkovića nad najvećim konkurentom za naslov prvaka, momčadi Faraona iz Trpnja. Bio je to znak za slavlje nogometaša Maestrala predvođenih neumornim kapetanom Davidom Buljubašićem, trenerom Stipom Nikolićem i predsjednikom kluba Veljkom Rakićem. Naravno, bili su nazočni i ostali članovi uprave i vjerni navijači, inače poznati po ljubavi prema svome klubu.

I da ne duljimo, Maestral se nakon godinu dana vratio u Prvu županijsku ligu gdje mu je i mjesto i gdje je godinama boravio njegujući kvalitetan nogomet i zdrave sportske odnose. Prošle je godine klub iz Krvavca stjecajem okolnosti dospio u niži stupanj natjecanja, a glavni je razlog tomu bila odluka Županijskog saveza za oduzimanje bodova uz obrazloženje da igrači Maestrala nisu doputovali na Lastovo, iako je stvarni razlog bio problem oko prijevoza (autobus). Bilo kako bilo, Krvavčani su se vratili, a to je vrlo dobra vijest za sve na području Županije koji vole ili se bave nogometom.

Osvojili su prvo mjesto,pa će od jeseni odmjeravati snage i sposobnosti s Metkovićem, Župom dubrovačkom, Orebićem i drugima.

Nemale zasluge za uspjeh ima i predsjednik kluba Veljko Rakić koji nam je rekao:

– Ostvarili smo naš cilj i nadamo se da ćemo opet vrlo uspješno nastupati u Prvoj županijskoj ligi. Najveće zasluge svakako pripadaju igračima, a imamo ih dvadesetak, treneru Nikoliću, Mariu Rakiću, Ivanu Ćendi koji radi s mladima, načelniku općine Kula Norinska Nikoli Krstičeviću, Ivici Vučkoviću, Nikoli Vučkoviću koji je 40 godina u klubu, najvećem navijaču Nikoli Ujduru i svima ostalima.

Naše su ambicije postati stabilan županijski prvoligaš te poboljšanje uvjeta za rad.

Mogu vam reći da je naše igralište preuređeno, zasijana je trava i uređen okoliš, tako da će biti spremno za natjecanje. Postavit ćemo i dva reflektora, a u narančasto ćemo obojiti 132 sjedalice jer je to naša tradicionalna boja.

Što se tiče igračkog kadra za novu sezonu mogu reći da imamo 19 igrača, a da će biti odlazaka i dolazaka to ne tajimo. Spremamo se proslaviti 40 godina od osnutka Maestrala (i 30 godina KUD-a Bagalović) i zahvaliti svima koji su sudjelovali u osnivanju i u razvoju nogometa u Krvavcu, – istaknuo je Rakić.

Zamolio je da prenesemo zahvale sponzorima bez kojih klub ne bi mogao egzistirati, tvrtkama (obrtima) „Putnik“, „Bravostroj“,“Villa Neretva“, „Žabac“, „Lujo Auto“, „Boje i lakovi“ i svima koji su pomagali i koji će pomagati.

Nastavi čitati

Najčitanije