Ostanimo u kontaktu

PAZIN U SUBOTU GOSTUJE U METKOVIĆU

Boćari Metkovića nastavljaju utrku za četvrto mjesto

Objavljeno prije

Onaj tko još nije čuo za boćare Metkovića, Markicu Dodiga, Milu Vidovića, Ivicu i Juru Krstičevića, braću Čorluka i ostale, ne može se smatrati dobrim poznavateljem boćarskih prilika u Hrvatskoj.

Naime, BK Metković se nakon pet dugih godina vratio u Prvu ligu gdje je svojim rezultatima ostvario temeljni cilj, opstanak u tom stupnju natjecanja. Ipak, zahvaljujući upornosti i vještinama metkoski boćari su postali kandidatima za osvajanje četvrtog mjesta koje vodi i završnicu u kojoj od četiri kandidata jedan može postati i prvak države.

Trenutačno Metković raspolaže zalihom od 21 boda, koliko ima još nekoliko klubova , a među njima i Pazin koji gostuje u subotu u Metkoviću.

– Znam da za taj susret vlada poseban interes i da će naš Dom biti krcat navijačima. Od Buzeta smo na gostovanju izgubili minimalnim rezultatom, pa se nadam da se to neće ponoviti i u subotu. I oni imaju jednak broj bodova i velike ambicije, a na nama je da svojom igrom ostvarimo pozitivan rezultat. Želimo li na četvrtu poziciju, trebaju nam bodovi u subotu, zatim u domaćem susretu s Vargonom i jedan bod s gostovanja u Puli ili u Zagrebu u susretu sa Zrinjevcem. Naši igrači dosegnuli su uzlaznu formu i nadam se da ćemo uspjeti pobijediti, ne samo zbog naše želje nego i zbog rejtinga metkovskog boanja-rekao je voditelj BK Metković, Jozo Bebić.

Kao i uvijek,u Boćarskom domu očekuje se dolazak velikog broja navijača i prijatelja kluba.

NIZ NES(P)RETNIH OKOLNOSTI

Prekinuta utakmica između Lepoglave i Neretve

Objavljeno prije

Autor

ŽNK Neretva u nedjelju je gostovala u Lepoglavi gdje se na igralištu NK Golubovec u okviru Lige za ostanak sastala s domaćom Lepoglavom, inače posljednjeplasiranom ekipom na ljestvici sa samo 4 osovojena boda, dok ih je Neretva sakupila 16.

Međutim, utakmica je kod rezultata 1:1 prekinuta u 31. minuti, a prepričat ćemo kako i zašto.
U autobusu za Lepoglavu iz Metkovića je krenulo samo 11 igračica. Prije početnog zvižduka sutkinje, delegat utakmice je ustanovio da dvije mlađe igračice Neretve nemaju ispravno ispisan formular o liječničkom pregledu, odnosno da podaci nisu na valjanom obrascu. Zbog toga je delegat zaključio da te dvije mlade igračice nemaju pravo nastupa iako su do sada s tim istim obrascem nastupale za Neretvu!

Znači, Neretva je započela susret s devet igračica.

Ipak, aktivnije Metkovke povele su s 0:1 pogotkom , inače ozljeđene Jelene Milinović! I kad su se desetkovane igračice iz Metkovića ponadale da će postići još koji gol,uslijedilo je čisto domaćinsko suđenje od strane sutkinje. Još jedna igračica iz gostujuće ekipe morala je u svlačionicu zbog zdravstvenih tegoba pa je Neretva ostala s 8 igračica. Nedugo zatim, ozljeđena je Ana Mandić nakon grubog prekršaja domaće igračice pa je i ona morala izvan terena, što je značilo da je Neretva ostala sa sedam igračica. Obilatu brojačnu prednost Lepoglava uz pomoć sutkinje koristi za poravnanje. Naime, dosuđen je kazneni udarac s 11 metara za domaće, iako se o tomu nikako nije radilo. No, domaće su iskoristile sudačke darove i poravnanje.

Ali, idemo dalje. U 31. minuti iz igre je zbog pogoršanja ozljede morala Milinović, opet uz mišljenje dežurnog liječnika, odnosno nije mogla nastaviti igru. Kako je gostujuća ekipa ostala sa šest igračica, u 36.minuti arbitri su označili kraj utakmice, pri rezultatu 1:1 !

Izvještaj je sačinjen i upućen na ardesu HNS-a. Hoće li se donijeti odluka o nastavku utakmice (uz spomenuti rezultat) ili će se igrati nova odlučit će nadležna komsija HNS-a. Da je isteklo 75.minuta,nastavka ne bi bilo i priznao bi se zatečeni rezultat.

Očito je da Neretva u nastavku prvenstva (a i cijele sezone) ima dosta problema oko sastava s obzirom na to da na nekoliko utakmica na klupi za pričuve nije bilo niti jedne igračice.

Po nama, to je krucijalno pitanje koje bi se moralo postupno rješavati, a što će uprava i učiniti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije