Ostanimo u kontaktu

HOĆE LI SE POSREĆIT BOĆARIMA

Boćari Metkovića na novom iskušenju u Poreču

Objavljeno prije

U sedmom kolu prvenstva hrvatskih boćarskih prvoligaša, boćari Metkovića u subotu gostuju u Poreču gdje će se susresti s BK Istra Poreč.

Domaćini su na sedmom mjestu sa šest bodova iz šest utakmica, dok su Metkovci na pretposljednjem mjestu (devetom) sa samo tri boda, odnosno jednom pobjedom u šest utakmica. To ujedno znači da su boćari Metkovića doživjeli čak pet poraza i da ove jeseni nisu posebno uspješni.

Ipak, poznajući kvalitete metkovskih majstora boćanja, vjerujemo da konačno mogu i ugodno iznenaditi unatoč tomu što momčad Istre nije za podcjenjivanje.

U posljednjem kolu (osmom), 14. prosinca u Metković dolaze boćari Marinića koji do sada nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod. Podsjetimo, na ljestvici je na prvom mjestu Vargon Rijeka s 15 bodova.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije