Ostanimo u kontaktu

NOVI PORAZ

Boćari Metkovića i dalje na osmom mjestu

Objavljeno prije

Boćari Metkovića su u devetom prvenstvenom kolu u igri s BK Sokol Orbico doživjeli novi poraz (12:14) i to na svom terenu u Metkoviću.

Domaći su na otvaranju susreta zaradili četiri poena zahvaljujući Dodigu (pojedinačno) te Krstičeviću i Grbiću (par klasično), slijedila je pobjeda gostiju (trojka klasično), neodlučeno Čorluke i Žuljevića u bližanju i izbijanju u krug, a potom i pobjeda braće Čorluka u brzinskom izbijanju.

Gosti su pokazali da znaju te su zaredom zabilježili pet pobjeda pa je voda potekla prema njihovoj obali. Do kraja su Metkovci upisali još tri poena ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Tako je Metković ostao na osmom mjestu sa samo šest osvojenih bodova, a u sljedećm kolu sastaje s Pazinom, također u Metkoviću.

Na ljestvici su vodeći Vargon Rijeka i Pula sa po 24 boda, dok su na začelju deveti Primošten s 4 boda i deseti Marinići bez bodova.

Sudili su Petar Biočić i Ivica Fiorović.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije