Ostanimo u kontaktu

PRVA BOĆARSKA LIGA

Boćari Metkovića danas u Primoštenu traže bodove spasa

Objavljeno prije

Danas (subota) su na rasporedu utakmice 11. kola u Prvoj boćarskoj ligi, a boćari Metkovića bodove spasa potražit će na gostovanju u Primoštenu.

Kažemo bodove spasa prije svega zbog činjenice da se Metković nalazi na 8. mjestu na ljestvici sa svega 6 osvojenih bodova, a Primošten na devetom mjestu sa 4 boda. U slučaju pobjedi boćari Metkovića pobjegli bi na osam bodova, ili četiri više od Primoštena. U slučaju pobjede domaćina, oni bi se bodovno poravnali s Metkovićem pa bi se u sljedećim kolima odlučivalo koja će dva kluba (deveti i deseti) napustiti prvu ligu. Na posljednjem su mjestu Marinići, bez bodova.

Treba naglasiti da u 12. kolu boćari Metkovića dočekuju Zrinjevac, dok će Primošten u goste Marinićima. U slučaju današnje pobjede u susretu s Metkovićem, i u slučaju pobjede na gostovanju kod BK Marinići, Primoštenci bi imali 8 bodova, što bi produžilo neizvjesnost oko opstanka Metkovića.

Stoga će Metkovci danas uložiti svo svoje umijeće i energiju ne bi li pobijedili i tako makar donekle stabilizirali svoj položaj na ljestvici. Uvjereni smo da braća Čorluka, Dodig, Grstičević i ostali metkovski majstori boćanja mogu danas do pobjede.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije