Ostanimo u kontaktu

BORBA ZA OPSTANAK ILI ZA VRH LJESTVICE

Boćare Metkovića očekuje težak ispit u susretu s Gorčinom

Objavljeno prije

Boćarski klub Metković

Boćari Metkovića u subotu s početkom u 15 sati na svom terenu dočekuju BK Gorčina iz Omiša s dobrom vjerom u pobjedu i saniranje dosadašnjih bodovnih minusa.

Naime, radi se o susretu koji može biti bitan u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu, dok bi u slučaju pobjede Metkovcima bio otvoren put k sredini ljestvice ili samom vrhu u nastavku prvenstva.

Metković je u tri utakmice upisao jednu pobjedu i 3 boda te se nalazi na šestom mjestu, dok je Gorčina u četiri utakmice ostvarila jednu pobjedu i 3 poraza pa se nalazi na osmom mjestu. Podsjetimo, Pula je vodeća s 9 bodova iz tri utakmice, a toliko bodova imaju Zrinjevac i Pazin.

Iskusni boćar i nekadašnji svjetski prvak Markica Dodig ovako rezonira:

– Gubitak bodova doveo bi nas u određenu neizvjesnost i borbu za opstanak u ligi, odnosno u lošiji položaj u odnosu na druge klubove. Znam da je Gorčina jedna iskusna ekipa koja je prošle sezone tek dva kola prije kraja osigurala opstanak, ali nismo ni mi početnici. Smatram da bi sve osim naše pobjede za nas bila prava katastrofa. Mi jesmo mlada momčad koja je nesretno izgubila u Poreču i doma protiv Breljana koji su nešto iskusniji, ali nam je pobjeda (22:4) u Rijeci protiv Lovrana vratila samopuzdanje i optimizam uoči sraza s Omišanima, – rekao je Dodig.

Iskusnog boćara Metkovića informirali smo o tomu da prijatelji boćanja-nepušači negoduju zbog pušenja u Boćarskom domu dok traje utakmica. Njegov odgovor bio je jasan i nedvosmislen, te je rekao da u Domu lijepo piše da je pušenje zabranjeno te da svi koji vole nikotin imaju i druge mogućnosti osim pušenja u dvorani.

Naglasio je, međutim drugi problem, a to je pitanje grijanja u dvorani koje nije odgovarajuće ni za treninge ni za utakmice. Temperatura u prostoru morala bi biti iznad 12 stupnjeva, što za sada nije slučaj. Kada će se i hoće li se riješiti jedan od krucijalnih problema boćara ostaje bez odgovora.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije