Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

MOŽE LI BOĆARSKI KLUB METKOVIĆ U 1. LIGU

Trener Jozo Bebić: ‘Sami krojimo svoju sudbinu’

Objavljeno prije

Foto: arhiva/ilustracija

Foto: arhiva/ilustracija

Hoće li na kraju prvenstva 2. Boćarske lige Jug, boćari Metkovića osvojiti prvo mjesto, posve je neizvjesno, iako se sami boćari i njihova uprava nadaju da bi se to moglo dogoditi, čime bi BK Metković nakon duljeg vremena vratio status prvoligaša.

No, prije priče o prvom mjestu, zamolili smo iskusnog boćara i trenera toga kluba, Jozu Bebića, za osvrt na minulu prvu etapu prvenstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Slušajte, mi imamo 18 bodova i nalazimo se na trećem mjestu na ljestvici. Prva je HE Dubrovnik s 21 bodom, drugi je Primošten s 18.

Da nismo izgubili od HE Dubrovnik s 2 poena razlike, bili bi na boljoj poziciji, ali i ovako smatram da smo bili uspješni- rekao nam je Bebić.

Boćarski strateg tijekom jesenskog dijela prvenstva koristio je usluge sljedećih igrača: Markica Dodig, Mile Vidović, Andrija Čorluka, Ivica i Jure Krstičević, Željko Vladimir, Ivan i Nedjeljko Kežić, Ante Jakić, Dubravko Dražeta, Marin Vučković i ozlijeđeni Ante Sršen.

Prema stručnim mišljenjima glavni teret uspjeha i pobjeda nosili su Andrija Čorluka (brzinci), te Mile Vidović i Markica Dodig u svojim disciplinama.

Jasno je da BK Metković treba još jedan kvalitetan brzinac, a prema svemu sudeći, postoji i za to rješenje.

Trenera Bebića pitali smo kakvi su izgledi da na kraju prenstva BK Metković postane prvak.

– U nastavku prvenstva (20.siječnja 2018.), imamo bolji raspored igranja nego tijekom jeseni. U nastavku nam dolazi Primošten (utakmica iz prvog dijela prvenstva), a potom u 10. kolu i Župa Dubrovačka. Zatim putujemo na Pag (Povljana), čekamo kod kuće Komolac, idemo Umčanima, dolazi nam Zlatan Otok i onda slijedi veliki derbi Metković-HE Dubrovnik. Domaćini smo i Naklicama, a u zadnjem kolu 25. ožujka 2018. godine igramo u Primoštenu. U svakom slučaju, moramo dobiti Primošten kod kuće te pokušati u igri s HE Dubrovnik ostvariti s više od dva poena razlike.

Sami odlučujemo o svojoj sudbini, pa ćemo se u tom cilju i pripremati. Još nismo prestali s radom u našoj dvorani, a namjera nam je svakodnveno vježbanje za što bolji ulazak u nastavak prvenstva jer o tomu ovisi i naš povratak među prvoligaše – kazao je Bebić.

Jozo Bebić je ozarena lica izjavio da će se uskoro u Boćarskom domu instalirati grijanje, što je osnovni uvjet za normalan rad. Osim toga , a na pitanje o načinima financiranja, istaknuo je da očekuje još snažniju potporu Grada Metkovića. Zahvalio je prijateljima kluba i ujedno sponzorima koji omogućuju nesmetano djelovanje jednog od najuspjšenijih sportskih kolektiva u gradu.

I da zaključimo, BK Metković može do prvog mjesta u Drugoj ligi, a prema brojnim pokazateljima bez problema bi se u duljem razdoblju mogao zadržati i u prvoligaškom društvu.

Pero Jakić

BK METKOVIĆ UKNJIŽIO JOŠ JEDNU POBJEDU

Boćari ispunili obećanja, na zimski odmor s devet bodova

Objavljeno prije

Boćarski klub Metković

U subotu je u Boćarskom domu u Metkoviću odigrana utakmica između BK Metković i Dugopolja, a radilo se o odgođenom susretu iz prvoga kola. Metkovci su bili daleko bolji te su s 18:8 pobijedili goste. Svi igrači pružili su na završetku natjecanja u ovoj godini (jesenski dio prvenstva nastavit će se 19.siječnja), svoj maksimum, izgarali su za svaki poen i na kraju stigli do tri nova boda. Sada ih imaju ukupno devet, i nalaze se na petom mjestu na ljestvici 1.HBL.

U prvim igrama rezultat je bio 5:3 za Metković, a potom su ostvarene pobjede u svim disciplinama, osim u jednom preciznom i jednom krugu, dok je jedna ‘guma’ završila neodlučeno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije