Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOVA POBJEDA BOĆARA

BK Metković osigurao drugo mjesto i Super ligu

Objavljeno prije

Boćari Metkovića pobijedili su boćare Otoka (16:10) i tako osigurali drugo mjesto, s naznakom da još moraju pobijediti Primošten kako bi se izbjegle bilo kakve dvojbenosti oko konačnog plasmana. Uglavnom osigurali su nastupe u Super ligi u novoj sezoni, a nakon još dvije utakmice slijedi stanka, a potom nova iskušenja u završnici (play off).

Što se tiče subotnjeg okršaja sa vrlo dobrim igračima Otoka , ako bismo sudili po konačnom rezultatu moglo bi se činiti da je Metković do bodova došao glatko i bez previše napora, ali nije bilo tako. Prije zadnjih igara po disciplinama rezultat je bio iznenađujućih 9:9 ! Metkovci su nakon toga pokazali znanje i upisali redom sve same pobjede uz jedan neodlučen ishod . Tako su riješili sve dileme i trećeplasiranoj ekipi pobjegli za pet bodova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije