Ostanimo u kontaktu

MARATON LAĐARICA BOGATIJI ZA JOŠ JEDNU EKIPU

Bjelovarske lađarice ‘Nereide’ nastala su na prijedlog Argonauta

Objavljeno prije

Bjelovarske lađarice Nereide

Nereide su nastale na prijedlog bjelovarskih Argonauta u suradnji s suvlasnicom Studija M, Marijanom Tomola (Perković) kapetanicom Nereida. Okupilo se dvadesetak članica od kojih je njih 16 uskladilo svoje obaveze i posao te odlučilo sve svoje slobodno vrijeme posvetiti samo veslanju. Sve članice veslačke ekipe već godinama treniraju u Studiju M i u odličnoj su formi. Odlučile su promovirati ženski veslački sport i zdrav način života, ali i činjenicu da godine nisu prepreka za postizanje sportskih ciljeva i uspjeha jer su u veslačkom timu i članice zrelijih godina.

Pripreme za poznati Maraton lađa započele su još u ožujku ove godine i to uz potporu bjelovarskih Argonauta koji su im ustupili lađe, vesla i sve potrebno za trening.

Nereide treniraju 6 dana u tjednu, a treninge čine dva funkcionalna treninga, dva u teretani i dva na vodi u Narti na ribnjaku gdje treniraju i Argonauti. Kondicijski trener Nereida je Marko Šola koji je, također, jedan od osnivača bjelovarskih lađarica, a veslačke treninge vodi već dobro poznati trener Argonauta i hrvatski kanuist Nikica Ljubek.

Koliko su svi ozbiljno shvatili veslanje i treninge govori činjenica da se vrlo rijetko izostaje s treninga. Sve lađarice zajedno sudjeluju u organizaciji, nabavci opreme i potrazi za sponzorima. Veslački treninzi su jedni od najzahtjevnijih, no bez obzira na vjetar, kišu ili hladnoću, uvijek se vesla,tako da, osim fizičke snage, potrebna je i ona mentalna, a naše lađarice imaju oboje.

Kao dio priprema za nastup na Maratonu lađa na Neretvi, a u dogovoru s trenerom lađarica iz Siska, ove subote bjelovarske Nereide prvi put su veslale na rijeci kako bi osjetile riječni tok, ali i nepredvidivost same rijeke. Dio priprema za Maraton lađa bit će i nastup Nereida na utrci na Jarunskom jezeru 27. svibnja 2017. u Zagrebu. Krajnji cilj Nereidama je 4. ženski maraton lađa koji se održava 10. kolovoza 2017., a maraton se vesla od Opuzena do Metkovića 10,5 km uzvodno.

Putovanja Nereida pratite putem službenih fb stranica Studija M.

Vijest/Foto: fb Studio M

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije