Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

MARATON LAĐARICA BOGATIJI ZA JOŠ JEDNU EKIPU

Bjelovarske lađarice ‘Nereide’ nastala su na prijedlog Argonauta

Objavljeno prije

Bjelovarske lađarice Nereide

Nereide su nastale na prijedlog bjelovarskih Argonauta u suradnji s suvlasnicom Studija M, Marijanom Tomola (Perković) kapetanicom Nereida. Okupilo se dvadesetak članica od kojih je njih 16 uskladilo svoje obaveze i posao te odlučilo sve svoje slobodno vrijeme posvetiti samo veslanju. Sve članice veslačke ekipe već godinama treniraju u Studiju M i u odličnoj su formi. Odlučile su promovirati ženski veslački sport i zdrav način života, ali i činjenicu da godine nisu prepreka za postizanje sportskih ciljeva i uspjeha jer su u veslačkom timu i članice zrelijih godina.

Pripreme za poznati Maraton lađa započele su još u ožujku ove godine i to uz potporu bjelovarskih Argonauta koji su im ustupili lađe, vesla i sve potrebno za trening.

Nereide treniraju 6 dana u tjednu, a treninge čine dva funkcionalna treninga, dva u teretani i dva na vodi u Narti na ribnjaku gdje treniraju i Argonauti. Kondicijski trener Nereida je Marko Šola koji je, također, jedan od osnivača bjelovarskih lađarica, a veslačke treninge vodi već dobro poznati trener Argonauta i hrvatski kanuist Nikica Ljubek.

Koliko su svi ozbiljno shvatili veslanje i treninge govori činjenica da se vrlo rijetko izostaje s treninga. Sve lađarice zajedno sudjeluju u organizaciji, nabavci opreme i potrazi za sponzorima. Veslački treninzi su jedni od najzahtjevnijih, no bez obzira na vjetar, kišu ili hladnoću, uvijek se vesla,tako da, osim fizičke snage, potrebna je i ona mentalna, a naše lađarice imaju oboje.

Kao dio priprema za nastup na Maratonu lađa na Neretvi, a u dogovoru s trenerom lađarica iz Siska, ove subote bjelovarske Nereide prvi put su veslale na rijeci kako bi osjetile riječni tok, ali i nepredvidivost same rijeke. Dio priprema za Maraton lađa bit će i nastup Nereida na utrci na Jarunskom jezeru 27. svibnja 2017. u Zagrebu. Krajnji cilj Nereidama je 4. ženski maraton lađa koji se održava 10. kolovoza 2017., a maraton se vesla od Opuzena do Metkovića 10,5 km uzvodno.

Putovanja Nereida pratite putem službenih fb stranica Studija M.

Vijest/Foto: fb Studio M

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije