Ostanimo u kontaktu

PROPUŠTENE PRILIKE KOŠTALE BODOVA

Biograd nanio prvi poraz Metković Mehanici

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika

Rukometni prvoligaš iz Metkovića, za mnoge najugodnije iznenađenje prvenstva, doživo je (ne)očekivano prvi prvenstveni poraz i to na gostovanju u Biogradu. Istoimeni domaći sastav slavio je rezultatom 28:23 (13:12), čime je popravio svoju bodovnu bilancu a Metkovce možda i udaljio o jesenske druge pozicije.

Iako je razlika u pogocima na kraju osjetna, Metković Mehanika nije igrao podređenu ulogu tijekom susreta, pa su tako u 41. minuti gosti imali dva pogotka prednosti, i nekoliko poravnanja zbog kojih je tinjala nada sve do tri minute prije kraja utakmice, a onda je uslijedio definitivan potop gostujućih nastojanja.

Itekako se osjetilo neigranje Smiljana Kolovrata i strijelca Jure Kozine. I inače je poznato da Metković nema dovoljan broj igrača na vanjskim pozicijama.

Osim toga, a prema riječima stratega metkovskog prvoligaša Filipa Romića, momčad je griješila više od dopuštenog, dogodila se i slabija igra u obrani što se vidi i po broju primljenih pogodaka, a igrači nisu uspijevali realizirati ni klasične ‘zicere’.

Najbolji strijelac u redovima Metkovića bio je Marko Buntić sa 7 pogodaka.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije