Ostanimo u kontaktu

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Atletičarima prvo, a atletičarkama treće mjesto na Županijskom natjecanju školskih sportskih klubova

Objavljeno prije

Foto: Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića

Foto: Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića

U Sportskom centru Makarska 26. listopada održano je Županijsko natjecanje školskih sportskih klubova u atletici za dječake i djevojčice, kategorija VII. i VIII. razredi. Atletičari i atletičarke naše škole postigli su sjajne rezultate čime su još jednom potvrdili kontinuitet visokih postignuća našeg ŠŠK Gusar.

Dječaci su zauzeli 1. mjesto i tim rezultatom ostvarili plasman na završnicu Državnog prvenstva koja će se održati u Splitu u svibnju 2018. godine. Boje su naše škole branili i ovaj sjajan rezultat ostvarili Marin Vučković, Stipe Batinović, Marin Roglić, Nikola Ujdur, David Šimović, Roko Golemac, Ivan Cvitković, Mihovil Bebić i Gabrijel Volarević, a vodio ih je nastavnik Nino Šešelj.

Naše atletičarke podijelile su 3. mjesto s učenicama OŠ Blato dok je pobjednik natjecanja u ženskoj konkurenciji OŠ I. Gundulića iz Dubrovnika.

Naše atletičarke nastupile su u sastavu: Laura Sušak, Iva Markić, Marta Vidović, Jelena Vidović, Lea Medak Kovačević, Ana Medak Kovačević, Lukrecija Krstičević, Matea Bebić i  Manuela Šimović, a, također, ih je vodio ih nastavnik Nino Šešelj.

Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije