Ostanimo u kontaktu

VELIKI ŠTIT KNEZA DOMAGOJA SELI IZ NERETVE

Argonauti strpljivo i taktički do velike pobjede na XIX. Maratonu lađa

Objavljeno prije

SU ARGO iz Bjelovara pobjednici XIX. Maratona lađa

Za nama je XIX. Maratona lađa na Neretvi, u tijesnoj završnici osvojila ga je SU ARGO iz Bjelovara. Bjelovarčani su taktički odveslali utrku i sasvim zasluženo u Bjelovarsko-bilogorsku županiju ponijeli prijelazni Veliki Štit kneza Domagoja.

Argonauti su gotovo cijelu utrku veslali na trećoj poziciji, u pariću Stablini i čekali svoju priliku. Ta im se prilika ukazala u samoj završnici, na izlazu iz Crne rike. Iskoristili su klinč između Gusara Komin i Stabline te ‘prebacili u šestu’ i naoko na lagan način zaobišli te dvije vodeće ekipe te osvojili prvo mjesto, s prolaznim vremenom 2:20:32. Ovim putem Argonautima čestitamo na vrhunski odvoženoj utrci i prvom mjestu, a iznad svega im čestitamo na odličnoj taktici koju su strpljivo gradili i koja se na kraju pokazala ispravnom.

Čestitamo i lađarima Gusara Komin i Stabline koji su cijelu utrku na zavidnom nivou držali tempo, ali jednostavno ovaj put sreća nije bila na njihovoj strani. Dok ovo dopisujemo još uvijek nije poznat točan poredak, što ide na organizatora, tako da će vjerojatno ostati upisano da dijele drugu i treću poziciju.

Valja spomenuti i ekipu Crnoga puta, koji su startali lagano, četvrta do sedme pozicije. Onda su negdje oko Opuzena napravili jednu eksploziju, po našem skromnom mišljenju malo preuranjeno, što se na kraju pokazalo i ispravnim. Naime, sa sedme pozicije u jednom zaista silovitom zamahu su preskakali ekipu za ekipom, i vrlo brzo došli do vodeće pozicije. U jednom su trenutku gotovo za pola lađe bili ispred Gusara Komin. Ali vrlo brzo se vidilo da se taj tempo ne može zadržati, nakon čega je počelo vidno opadanje, jer ostati na takvom nivou do kraja utrke zaista bi bilo nemoguće. Do kraja utrke sačuvali su šestu poziciju. Četvrti u cilj stigli su lađari Gospe Karmelske iz Krvavca, dok su peti, za nijansu bolji od Crnog puta, ušli lađari Svetog Ilije Metković, od kojih smo zaista više očekivali.

Utrku su kao i svake godine pratila brojna poznata lica iz svijeta politike, estrade a i svih drugih društvenih svera. Glavna pokroviteljica, predsjednica RH, gospođa Kolinda Grabar-Kitarević, ove godine se ispričala zbog nedolaska te kao zamjenu poslala gospodina Matu Granića koji je pobjednicima uručio medalje.

Od najpoznatih osoba možemo izdvojiti tegničkog premijera Tihomira Oreškovića, predsjednika HDZ-a, gospodina Andreja Plenkovića, zaista velikog gospodina Ćiru Blaževića, već standardnog, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, tehničke ministre Zlatka Hasnabegovića, Antu Šprlju, Daria Nakića, Davora Romića, gospodina Božu Petrova, Stipu Gabrića Jambu, župana Nikolu Dobroslavića, kao i odvjetnički tim Čedu Prodanovića i gospođu Jadranku Sloković, te mnoge druge, da se ne uvrijede ako smo ih slučajno izostavili.

Autor: Dalibor Čutura

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije