Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MARATON LAĐA

Argonauti spremni za Neretvu

Objavljeno prije

Bjelovarski Argonauti nastavljaju s fantastičnim radom. Nakon prošlogodišnjeg izazova u kojima su preveslala Jadran od Prevlake do Savudrije – i to u rekordnom vremenu – ove godine nastavljaju još žešćim tempom. U projektu „Kupom u dahu“ u lipnju su preveslali rijeku od Nacionalnog parka Risnjaka do ušća u Savu u Sisku.

Na usputnim stanicama organizirali su motivacijske i edukacijske radionice. Ukupno 296 kilometara užitka i veslanja u četiri dana. U općini Lasinje u Karlovačkoj županiji dočekalo ih je 50-ero djece, s kojima su kroz predviđeni program obilježili Dan sporta, govorili o zdravlju i važnosti bavljenja sportom.

U suradnji s Turističkom zajednicom Legrad u Podravini na jezeru Šoderica, Argonauti su organizirali zanimljiv događaj „Valovi energije HEP“. Tim projektom nastojali su javnosti približiti, kroz razna veslačka natjecanja, veslanje kao sportsku aktivnost. Pa je tako preko 200 natjecatelja pokazalo svoje veslačke sposobnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sljedeći nastup slijedi već za vikend na „Maratonu lađa na Neretvi“. Tamo će Bjelovar biti  zastupljen s rekordnih pet posada, što je impresivan rezultat za grad koji nema ni rijeku ni jezero. Argo ide s dvije postave (Argo Bjelovar i Argo Senatori), Šumari (Šumari i Šumski) također s dvije, a tu si i dvije ženske posade, Sparte Bjelovar i Amazonke iz Čazme.

„Oduševljeni smo što sa šest naših ekipa, što je pravi pothvat. Naravno da i na ovom Maratonu želimo ostaviti trag. Naša udarna postava Argo nada se medalji, a isti plan imaju i Šumari“, kazao nam je Tomislav Smrček Čonč, osnivač i dugogodišnji kapetan Argonaut, koji će ovaj put veslati u „slabijoj“ posadi. Nadam se da će nam se u subotu pridružiti još jedan Argonaut Nikica Ljubek koji je na Olimpijadi sa svojom ekipom osvojio čak dvije medalje, njegova uloga trenera i motivacije puno nam znači, istaknuo je Čonč!

UZ ZLATO I SREBRO OVO JE PETA BRONCA ZA METKOVCE

Lađari Crnog puta čestitali pobjednicima te zahvalili vjernim navijačima i sponzorima

Objavljeno prije

Foto: Fb Udruga Lađara Crni Put

Udruga lađara Crni put osvojila je treće mjesto na 25. Maratonu lađa na Neretvi, što je uz zlato i srebro ukupno peta bronca za ovu metkovsku ekipu.

Veliki je to uspjeh naše ekipe koja je u pripreme ušla prije samo mjesec i pol dana, ali je od početka utrke do kraja vođena iskustvom, kvalitetom i snagom veslača uspjela odveslati odličnu utrku.

Čestitamo pobjednicima Udruzi lađara Zagreb i našem parićaru Matej Marušić koji su osvojili štit Kneza Domagoja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čestitamo Udruzi lađara Stablina na srebrenoj medalji. Također i drugim ekipama na njihovim uspjesima i na fer i korektnoj vožnji.

Zahvalili bi se našim navijačima koji su nas dizali duž utrke, našim sponzorima i svim drugim ljudima koji su nam pomogli. – objavili su najtrofejniji metkovski lađari.

Čestitamo lađarima Crnog puta na još jednoj osvojenoj medalji i odličnom trećem mjestu!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije