Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

MARATON LAĐA

Argonauti spremni za Neretvu

Objavljeno prije

Bjelovarski Argonauti nastavljaju s fantastičnim radom. Nakon prošlogodišnjeg izazova u kojima su preveslala Jadran od Prevlake do Savudrije – i to u rekordnom vremenu – ove godine nastavljaju još žešćim tempom. U projektu „Kupom u dahu“ u lipnju su preveslali rijeku od Nacionalnog parka Risnjaka do ušća u Savu u Sisku.

Na usputnim stanicama organizirali su motivacijske i edukacijske radionice. Ukupno 296 kilometara užitka i veslanja u četiri dana. U općini Lasinje u Karlovačkoj županiji dočekalo ih je 50-ero djece, s kojima su kroz predviđeni program obilježili Dan sporta, govorili o zdravlju i važnosti bavljenja sportom.

U suradnji s Turističkom zajednicom Legrad u Podravini na jezeru Šoderica, Argonauti su organizirali zanimljiv događaj „Valovi energije HEP“. Tim projektom nastojali su javnosti približiti, kroz razna veslačka natjecanja, veslanje kao sportsku aktivnost. Pa je tako preko 200 natjecatelja pokazalo svoje veslačke sposobnosti.

Sljedeći nastup slijedi već za vikend na „Maratonu lađa na Neretvi“. Tamo će Bjelovar biti  zastupljen s rekordnih pet posada, što je impresivan rezultat za grad koji nema ni rijeku ni jezero. Argo ide s dvije postave (Argo Bjelovar i Argo Senatori), Šumari (Šumari i Šumski) također s dvije, a tu si i dvije ženske posade, Sparte Bjelovar i Amazonke iz Čazme.

„Oduševljeni smo što sa šest naših ekipa, što je pravi pothvat. Naravno da i na ovom Maratonu želimo ostaviti trag. Naša udarna postava Argo nada se medalji, a isti plan imaju i Šumari“, kazao nam je Tomislav Smrček Čonč, osnivač i dugogodišnji kapetan Argonaut, koji će ovaj put veslati u „slabijoj“ posadi. Nadam se da će nam se u subotu pridružiti još jedan Argonaut Nikica Ljubek koji je na Olimpijadi sa svojom ekipom osvojio čak dvije medalje, njegova uloga trenera i motivacije puno nam znači, istaknuo je Čonč!

BOĆARI PRVOLIGAŠA METKOVIĆA PRIPREMAJU SE ZA NOVO PRVENSTVO

Markica Dodig: ‘Pripremno razdoblje iskoristit ćemo na najbolji mogući način i spremni krenuti u utrku za bodovima’

Objavljeno prije

Autor

BK Metković je zahvaljujući vrlo dobrim rezultatima u minulom prvenstvu ostvario plasman u boćarsku Super ligu u sljedećoj sezoni koja počinje tek 23.listopada.

U svom Boćarskom domu odrađuju zahtjevne treninge kako bi već u ovoj fazi priprema dosegnuli određeni stupanj spremnosti uoči početka vrlo izazovnog prvenstva.

Nekadašnjeg svjetskog prvaka , reprezentativca, voditelja, trenera i igrača BK  Metković, Markicu Dodiga pitali smo kako teku pripreme i ima li igračkih promjena.

– Nitko iz kluba nije otišao niti nam je tko pristupio, a prijelazni rok je završio.

Vježbamo triput tjedno kako bismo ostvarili naš plan i kako bismo što spremniji dočekali početak novog natjecanja u višem stupnju.

Nadam se da ćemo pripremno razdoblje iskoristiti na najbolji mogući način i spremni krenuti u utrku za bodovima, – rekao je Dodig.

U Super boćarskoj ligi Hrvatske natjecat će se sljedeći klubovi :

Biston, Istra Poreč,  Pazin, Pula, Marinići, Metković, Otok, Sokol Orbico, Vargon i Zrinjevac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije