Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

KARATE KLUB METKOVIĆ

Antonela Prlić, Ante Krstičević i Petar Borovac položili prvu sudačku licencu u karateu

Objavljeno prije

U subotu je u Šibeniku, troje članova Karate kluba Metković, koji su u klub došli trenirati sa 6 godina starosti, a danas kao punoljetne osobe položile su prvu sudačku licencu u karateu.

Novi karate suci su:
ANTONELA PERIĆ, nekadašnja juniorska državna bronca u borbama
ANTE KRSTIČEVIĆ, nositelj mnogobrojnih medalja sa turnira i nastupa za reprezentaciju na kontrolnim turnirima od Slovačke, Rumunjske, pa nadalje.
PETAR BOROVAC ovogodišnja državna seniorska bronca u borbama.

Ovo je već peti sudac koji potiče iz KK Metković. Aktivna u suđenju je i dalje Anamarija Jakić nastavnica OŠ Opuzen i Kula Norinaka, a prije njih sudac je bio i Denis Žderić koji je i predsjedavao Dalmatinskom sudačkom komisijom i preuzimanjem druge Komisije HKS-a morao je prestati suditi.

Uprava kluba je ponosna na sve uspjehe svojih članova i što može dati veliki doprinos sudačkom kadru Hrvatskog karate saveza u Dalmaciji, koji je u deficitu naspram drugih regija.

Klub koristi priliku da pozove sve svoje članove da se priključe treningu u ponedjeljak 02.08.2021.g. kada je početak treninga za sve članove.

Raspored treninga se nalazi na facebook stranici kluba. Također upisuju se novi članovi,a  sve informacije se mogu dobiti na web stranici kluba www.kkmetkovic.hr ili na tel. 098 171 36 36 preko poziva, sms i svih postojećih aplikacija komunikacije, – istaknuli su iz KK Metković.

Čestitamo našim sportašim na ovom novom postignuću i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

NERETVA PORAŽENA DOMA

U neretvanskom derbiju slavio Neretvanac

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija

Neretva i Neretvanac odigrali su utakmicu šestog prvenstvenog kola 3.HNL, na igralištu Neretve, a pobijedio je Neretvanac , s 1:2.

Već u 5.minuti ubačenu loptu sa strane prihvatio je igrač Neretvanca,

Taslak koji je s 3-4 metra poslao loptu u mrežu za 0:1 !

U 11 .minuti prigoda Neretve nije iskorištena. U 30.minuti Marić je pucao s veće udaljenosti ,ali je vratar gostiju zaustavio taj udarac.

Malo kasnije imao je prigodu Batinović, ali je Neretvančev vratar bio uspješan.

Mora se priznati da je Neretva imala više od igre, da je napadala, dok je Neretvanac koristio sigurnu igru u obrani i povremene kontranapade.

U nastavku, nakon vodstva iz prvog dijela, ništa se nije promijenilo u načinu igre jedne ili druge momčadi. Neretva je stihijski napadala, a Neretvanac se znalački branio i prijetio iz kontri .

Tako je 64.minuti nakon napada Neretvanca iskusni Ante Mihaljević prihvatio loptu i iz blizine snažnim udarcem doveo svoju momčad do 0:2 !

Nakon toga igrači Neretve ulagali su napore kako bi popravili rezultat. U tome su uspjeli u 73.minuti zahvaljujući Mariu Mariću koji je iz daljine snažnim udarcem pogodio okvir vrata, nakon čega je lopta završila u mreži Neretvanca, za 1:2 .

Uslijedili su , doduše, dosta neorganizirani napadi Neretve, te slobodan udarac Marića u 75.minuti kojega je ukrotio vratar Neretvanca. I u jeku jalovih napada Neretve, u 81.minuti slijedi kontranapad Opuzenaca , Bruno Jelavić čini prekršaj i za to dobiva crveni karton.

Istu sudbinu doživio je igrač Neretvanca Herceg u 87.minuti.

U igri „bez igre“, a ni u sudačkoj nadoknadi vremena od pet minuta , Neretva nije uspjela poravnati.

Prema našem skromnom mišljenju najzaslužniji čovjek u pobjedi Neretvanca svakako je Dino Deak. Po igri i znanju taj čovjek mogao bi igrati i u prvoj ligi.

Što se igrača Neretve tiče, nitko im ne može zanijekati borbenost i htijenje.

Međutim, u igri puno toga nije „štimalo“, posebno u veznom redu i u kreiranju napada. Činjenica je također, da su igrači Neretvanca često insinuirali ozljede, odnosno prekršaje i tražili intervenciju dežurnih službi. Ponekad je sudac Ante Jurić iz Splita nasjedao takvim postupcima igrača.

Ipak, pobjeda Neretvanca je zaslužena, a uprava Neretve i stručni stožer zajedno s igračima trebali ili morali analizirati stanje i na određeni način Neretvu učiniti stabilnom u nastavku prvenstva.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije