Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Anti Krstičeviću, Lini Šutić, Petru Borovcu i Emi Vidović dodijeljena majstorska zvanja

Objavljeno prije

U petak u Karate klubu Metković održano je polaganje za majstorsko zvanje u karateu, 1 DAN, tzv. Crni pojas.
Troje članova KK Metković Ante Krstičević, Lina Šutić i Petar Borovac danas je pred roditeljima, novinarima, trenerima, upravi kluba i ispitivačkoj komisiji Hrvatskog karate saveza punih sat vremena pokazivalo svoje znanje u kihonu-karate tehnici, katama i kumite-borbama.
Nakon što su uspješno položili, skupa s Emom Vidović koja je prije njih položila isto pristupili su dodjeli majstorskog zvanja čime su upisani u knjigu karate majstora Svjetske karate federacije. Majstorska zvanja im je udijelio Denis Žderić, predsjednik Komisije za pojaseve Hrvatskog karate saveza, a svečanom činu dodjele pojasa osim Denisa Žderića pristupili su  i predsjednik kluba Kristijan Krstičević i  predsjednik Nadzornog odbora kluba, Dario Bukvić.
Ante Krstičević i Petar Borovac karate treniraju više od 9 godina, nosioci su mnogobrojnih medalja sa međunarodnih klupskih  turnira, a sa mnogih turnira su se vratili kao zlatni u svojoj kategoriji. Višestruki su prvaci Županije i Dalmacije.  Također su u širem krugu reprezentacije Hrvatske u kadetima i juniorima, te su zabilježili više nastupa za reprezentaciju Hrvatske u Bratislavi te nastupi na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu i Sofiji u Bugarskoj. Više puta su bili na pripremama reprezentacije Hrvatske.
Lina Šutić karateom se bavi 9 godina, nositeljica je mnogobrojnih međunarodnih klupskih turnira i u svojoj kolekciji ima mnogobrojne medalje i višestruka je prvakinja Županije i Dalmacije. Najvrijednija je je medalja zlatnog sajaja PRVAKINJA DRŽAVE u uzrastu mlađih kadetkinja (12, 13 god). Lina je također nastupala za reprezentaciju Hrvatske u Bratislavi te je zabilježila višestruke nastupe na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu i Sofiji u Bugarskoj i prvenstvu Balkana.
Ema Vidović se karateom bavi 9 godina, nositeljica je mnogobrojnih međunarodnih klupskih turnira i u svojoj kolekciji također ima mnogobrojne medalje i višestruka je prvakinja Županije i Dalmacije. Ema je također nastupala za reprezentaciju Hrvatske te je zabilježila višestruke nastupe na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu gdje se plasirala u repasaž za broncu, ali zbog ozljede nije mogla nastupiti i plasirala se na 9 mjesto  u kategoriji od 40 natjecateljica.
Nakon polaganja održan je svečeni domjenak za sve prisutne.

14. MEMORIJALNI TURNIR STANKO SIVRIĆ, MEĐUGORJE

Na turniru u Međugorju najbolje su, naravno, metkovske ekipe – ŽRK Metković osvojio zlato i broncu, RA Jerkovac čak tri srebra

Objavljeno prije

Jučer je u Međugorju održana završnica 14. Memorijalnog turnira Stanko Sivrić u kojem su najbolje bile metkovske ekipe.

U finalu za 2004. godište ŽRK METKOVIĆ pobijedio je RA JERKOVAC rezultatom 19:10.

Tako su u najvažnijoj kategoriji na turniru, rukometašice ŽRK Metkovića, 2004. godišta, nakon svih šest uvjerljivih pobjeda, osvojili prvo mjesto. Marijeta Prnjić proglašena je najboljom golmanicom turnira.

RA JERKOVAC osvojila je čak tri srebra s godištima 2008. i mlađe, 2006. i mlađe i 2004. i mlađe.

RA Jerkovac se može podičiti i nagradama za najbolje pojedince: najbolji igrač 2006. godišta Sara Šiljeg, najbolja vratarka 2008. godišta Vanessa Bebić i ponovno najbolji igrač 2004. godišta Lukrecija Krstičević.

U kategoriji 2006. godišta djevojke iz ŽRK METKOVIĆ u utakmici za treće mjesto pobijedile ŽRK MARINA, KAŠTELA rezultatom 11:8.

U jakoj konkurenciji, godište 2006., smoglo je snage u teškim vremenskim uvjetima u zadnja dva dana, kada su igrali četiri odlučujuće utakmice, osvojiti treće mjesto. U borbi za broncu posebno se istakla golmanica Antea Butigan s nekoliko sjajnih obrana te obranjenim sedmercem kada se lomila utakmica.

Izvor i fotografije: ŽRK Metković i RA Jerkovac / Facebook

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije