Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Anti Krstičeviću, Lini Šutić, Petru Borovcu i Emi Vidović dodijeljena majstorska zvanja

Objavljeno prije

U petak u Karate klubu Metković održano je polaganje za majstorsko zvanje u karateu, 1 DAN, tzv. Crni pojas.
Troje članova KK Metković Ante Krstičević, Lina Šutić i Petar Borovac danas je pred roditeljima, novinarima, trenerima, upravi kluba i ispitivačkoj komisiji Hrvatskog karate saveza punih sat vremena pokazivalo svoje znanje u kihonu-karate tehnici, katama i kumite-borbama.
Nakon što su uspješno položili, skupa s Emom Vidović koja je prije njih položila isto pristupili su dodjeli majstorskog zvanja čime su upisani u knjigu karate majstora Svjetske karate federacije. Majstorska zvanja im je udijelio Denis Žderić, predsjednik Komisije za pojaseve Hrvatskog karate saveza, a svečanom činu dodjele pojasa osim Denisa Žderića pristupili su  i predsjednik kluba Kristijan Krstičević i  predsjednik Nadzornog odbora kluba, Dario Bukvić.
Ante Krstičević i Petar Borovac karate treniraju više od 9 godina, nosioci su mnogobrojnih medalja sa međunarodnih klupskih  turnira, a sa mnogih turnira su se vratili kao zlatni u svojoj kategoriji. Višestruki su prvaci Županije i Dalmacije.  Također su u širem krugu reprezentacije Hrvatske u kadetima i juniorima, te su zabilježili više nastupa za reprezentaciju Hrvatske u Bratislavi te nastupi na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu i Sofiji u Bugarskoj. Više puta su bili na pripremama reprezentacije Hrvatske.
Lina Šutić karateom se bavi 9 godina, nositeljica je mnogobrojnih međunarodnih klupskih turnira i u svojoj kolekciji ima mnogobrojne medalje i višestruka je prvakinja Županije i Dalmacije. Najvrijednija je je medalja zlatnog sajaja PRVAKINJA DRŽAVE u uzrastu mlađih kadetkinja (12, 13 god). Lina je također nastupala za reprezentaciju Hrvatske u Bratislavi te je zabilježila višestruke nastupe na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu i Sofiji u Bugarskoj i prvenstvu Balkana.
Ema Vidović se karateom bavi 9 godina, nositeljica je mnogobrojnih međunarodnih klupskih turnira i u svojoj kolekciji također ima mnogobrojne medalje i višestruka je prvakinja Županije i Dalmacije. Ema je također nastupala za reprezentaciju Hrvatske te je zabilježila višestruke nastupe na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu gdje se plasirala u repasaž za broncu, ali zbog ozljede nije mogla nastupiti i plasirala se na 9 mjesto  u kategoriji od 40 natjecateljica.
Nakon polaganja održan je svečeni domjenak za sve prisutne.

3. HNL - JUG

Neretva na Klisu traži bod(ove) spasa

Objavljeno prije

Autor

Dva kola prije kraja jesenskog dijela prvenstva u 3. HNL Jug, Neretva u subotu gostuje na Klisu gdje će igrati s momčadi Uskoka. Uskoci su bolje plasirani, imaju 17 bodova i drže osmo mjesto, dok je Neretva posljednja s 7 bodova i negativnom gol-razlikom.

I u prošlosti je bilo loših igara i još slabijeg plasmana Neretve u određenim prvenstvenim dionicama, ali ova jesen bit će zapisana kao „crna jesen“ metkovskog trećeligaša. Nismo verificirani tražiti uzroke tog i takvog stanja , iako treba vjerovati da će uprava i struka poduzeti određene mjere i postupke kako bi zimsko razdoblje donijelo neke nove opcije, prije svega one koje se tiču ostanka u društvu trećeligaša.

Glavni cilj i zadaća odgovornih odnosi se na traženje i dovođenje pojačanja, dakle igrača koji mogu nadomjestiti bodovnu razliku i sačuvati status metkovskog kluba.

Je li bilo promašaja u dovođenju igrača i uopće, slaganju momčadi, doznat ćemo zacijelo, od uprave i vodstva kluba.

Što se tiče gostovanja Neretve na Klisu, ništa određeno ne može se kazati.

Stoji činjenica da Metkovci na gostovanjima igraju nešto bolje, ali i činjenica da u nekoliko utakmica nisu imali sreće.

Ukoliko igrači i novi trener poslože momčad i zadaju cilj te utvrde taktičke varijante, uz uloženu energiju Neretva se može dokopati jednog boda. To bi bez sumnje donijelo određenu dozu optimizma i novu nadu da će na proljeće biti bolje.

Najbolje plasirani županijski predstavnik Jadran LP s 19 bodova dočekuje momčad bivšeg prvoligaša Splita. Budu li Raič, Primorac i drugi igrači  Jadrana igrali kao do sada mogli bi do tri nova boda.

Neretvanac u nedjelju kod kuće čeka Vodice, momčad s devet bodova i na pretposljednjem mjestu. Prema procjenama, sve osim čiste pa i uvjerljive pobjede Neretvanca ne bi bilo realno očekivati.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije