Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Anti Krstičeviću, Lini Šutić, Petru Borovcu i Emi Vidović dodijeljena majstorska zvanja

Objavljeno prije

U petak u Karate klubu Metković održano je polaganje za majstorsko zvanje u karateu, 1 DAN, tzv. Crni pojas.
Troje članova KK Metković Ante Krstičević, Lina Šutić i Petar Borovac danas je pred roditeljima, novinarima, trenerima, upravi kluba i ispitivačkoj komisiji Hrvatskog karate saveza punih sat vremena pokazivalo svoje znanje u kihonu-karate tehnici, katama i kumite-borbama.
Nakon što su uspješno položili, skupa s Emom Vidović koja je prije njih položila isto pristupili su dodjeli majstorskog zvanja čime su upisani u knjigu karate majstora Svjetske karate federacije. Majstorska zvanja im je udijelio Denis Žderić, predsjednik Komisije za pojaseve Hrvatskog karate saveza, a svečanom činu dodjele pojasa osim Denisa Žderića pristupili su  i predsjednik kluba Kristijan Krstičević i  predsjednik Nadzornog odbora kluba, Dario Bukvić.
Ante Krstičević i Petar Borovac karate treniraju više od 9 godina, nosioci su mnogobrojnih medalja sa međunarodnih klupskih  turnira, a sa mnogih turnira su se vratili kao zlatni u svojoj kategoriji. Višestruki su prvaci Županije i Dalmacije.  Također su u širem krugu reprezentacije Hrvatske u kadetima i juniorima, te su zabilježili više nastupa za reprezentaciju Hrvatske u Bratislavi te nastupi na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu i Sofiji u Bugarskoj. Više puta su bili na pripremama reprezentacije Hrvatske.
Lina Šutić karateom se bavi 9 godina, nositeljica je mnogobrojnih međunarodnih klupskih turnira i u svojoj kolekciji ima mnogobrojne medalje i višestruka je prvakinja Županije i Dalmacije. Najvrijednija je je medalja zlatnog sajaja PRVAKINJA DRŽAVE u uzrastu mlađih kadetkinja (12, 13 god). Lina je također nastupala za reprezentaciju Hrvatske u Bratislavi te je zabilježila višestruke nastupe na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu i Sofiji u Bugarskoj i prvenstvu Balkana.
Ema Vidović se karateom bavi 9 godina, nositeljica je mnogobrojnih međunarodnih klupskih turnira i u svojoj kolekciji također ima mnogobrojne medalje i višestruka je prvakinja Županije i Dalmacije. Ema je također nastupala za reprezentaciju Hrvatske te je zabilježila višestruke nastupe na Svjetskoj  karate ligi za mlade u Umagu gdje se plasirala u repasaž za broncu, ali zbog ozljede nije mogla nastupiti i plasirala se na 9 mjesto  u kategoriji od 40 natjecateljica.
Nakon polaganja održan je svečeni domjenak za sve prisutne.

BORBA ZA OPSTANAK

Neretva s optimizmom čeka nastavak prvenstva 3. HNL Jug

Objavljeno prije

Autor

Uoči nastavka prvenstva 3. HNL Jug, čelnici NK Neretve održali su konferenciju za novinare i upoznali javnost s novim igračima, željama i ciljevima, ali su progovorili i o vječitom neretvanskom derbiju u subotu između Neretve i Neretvanca iz Opuzena.

U izjavama čelnika kluba zrcalio se optimizam glede nastavka prvenstva i bijega s posljednjeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

Prisutne novinare uvodno je pozdravio predsjednik UO Neretve Damir Jerković, koji je naznačio temeljne ciljeve kluba. Potom je svoje viđenje stanja i očekivanja iznio novi trener Damir Borovac. Nekadašnji igrač Neretve, Neretvanca, HNK Čapljine i drugih klubova, ali i bivši trener Neretve rekao je sljedeće:

-Točno znamo gdje smo i što nas čeka. Pripremali smo se prema planu i programu i držim da smo pripreme uspješno obavili. Odigrali smo šest prijateljskih utakmica i tako brusili igru i momčadsku koheziju.

Mali problem predstavlja nam činjenica da novi igrači nisu došli svi odjednom.

Znamo da će biti teško i da ćemo igrati pod određenim pritiskom, ali isto tako znamo koliko vrijedimo i koliko možemo.Kanimo sve domaće utakmice dobiti i tako riješiti naše potencijalne probleme. Prvi veliki ispit čeka nas već u subotu u srazu s Neretvancem. To su utakmice koje mame navijače i jedne i druge momčadi i nose određeni susjedski naboj. Međutim, Neretva će odigrati onako kako najbolje može i zna i na kraju ćemo pobijediti-istaknuo je novi trener Neretve koji je dodao da je njegov prvi suradnik Mate Borovac, a trener vratara Zoran Bubalo.

Zatim je predsjednik kluba predstavio novopridošle igrače koji će pomoći Neretvi u nastojanjima da izbori opstanak.

To su: Marko Bencun, Matej Galik, Šime Erjauc, Duje Medak, Bruno Šutalo, Dominko Radalj, Ahmet Hasinović i Petar Kozina (odsutan), te Alexis Brum koji je na probi.

Čini se da je među zvučnijim imenima ono Marka Bencuna  koji je rođen u Metkoviću,a koji je igrao u Hajduku, Interu, Brašovu i Zrinjskom. Šime Erjauc je prošle jeseni nosio dres Zmaja iz Blata, a sada se vratio u Neretvu s nadom da će pripomoći u realizaciji klupskih ciljeva. Duje Medak je bio Hajduku, a u posljednje vrijeme u Neretvancu. I on je odlučan dati maksimum u ostvarenju svih Neretvinih ciljeva.Bruno Šutalo je vratar i nakon 8 godina ponovo u svom klubu. Dominko Radalj je iz Makarske, igrao je u nekoliko dalmatinskih klubova pa i u inozemstvu, Hasinović je iz Gračanice, a igrao je u posljednje vrijeme u Čapljini.

Puno se očekuje i od Galika i Kozine. Svi oni će uz već dokazane igrače Neretve Kurana, Bubala, Sršena, Brečića i ostale imati složenu zadaću da u svakoj utakmici pružaju maksimum i da Neretvu vrate na mjesto koje priželjkuje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije