Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PO TREĆI PUT

Ante Živković ukupni pobjednik ‘Novske skalinade’ u Herceg Novom

Objavljeno prije

Foto: radiojadran.com

Foto: radiojadran.com

On je i ove godine, 4. veljače, istrčao od Škvera do Španjole, kao ptica, preletio sve skale i uspone za 7 minuta i 3 sekunde.

Ipak, Ante Živković, iz AK Dubrovnik, iz Metkovića, bio je 15 sekundi sporiji nego lani kada je oborio osobni rekord staze. Jer, ovo mu je treće pobjedničko sudjelovanje na Novskoj skalinadi. Mlada nada hrvatskog trčanja za Radio Jadran objašnjava:

– Uhvatio sam već konkurenciju na prvom dijelu staze, možda sam malo kalkulirao. Imao sam slabo treninga ove godine i pauzu dva tjedna, tako da sam tek prije pet dana počeo lagano trčati. Ove godine je u Herceg Novom bila najjača konkurencija do sada. To mi je drago, jer je to motiv više za sve natjecatelje da budu bolji i daju sve od sebe – ističe Ante.

Sljedeća veća trka koja ga očekuje je maraton na Cipru. Do tada će imati više manjih trka. Ali, što ga veže za Novsku skalinadu?

– Druženje. Ovdje sam od početka i nadam se da ću doći i sljedeće godine – kratak je i jasan Ante, koji, inače, ne voli puno pričati.

Kao dijete htio je trenirati nogomet i to mu je bila jedina sportska ljubav. Ali razne okolnosti su ga od nje udaljile, pa je završio u trkačkim vodama, gdje je stekao dosta poznanika i prijatelja, a među njima i hercegnovske triatlonce.

Okušao se u skoro svim vrstama i disciplinama trčanja, a skalinade su mu posebno drage. Drži rekorde na trkama Marjanske i Novske skalinade i na trci Dubrovačkim zidinama. Osvajao je mnoge nagrade i na njega se gleda kao na veliku nadu hrvatske atletike.

preneseno s radiojadran.com

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije