Ostanimo u kontaktu

PO TREĆI PUT

Ante Živković ukupni pobjednik ‘Novske skalinade’ u Herceg Novom

Objavljeno prije

Foto: radiojadran.com

Foto: radiojadran.com

On je i ove godine, 4. veljače, istrčao od Škvera do Španjole, kao ptica, preletio sve skale i uspone za 7 minuta i 3 sekunde.

Ipak, Ante Živković, iz AK Dubrovnik, iz Metkovića, bio je 15 sekundi sporiji nego lani kada je oborio osobni rekord staze. Jer, ovo mu je treće pobjedničko sudjelovanje na Novskoj skalinadi. Mlada nada hrvatskog trčanja za Radio Jadran objašnjava:

– Uhvatio sam već konkurenciju na prvom dijelu staze, možda sam malo kalkulirao. Imao sam slabo treninga ove godine i pauzu dva tjedna, tako da sam tek prije pet dana počeo lagano trčati. Ove godine je u Herceg Novom bila najjača konkurencija do sada. To mi je drago, jer je to motiv više za sve natjecatelje da budu bolji i daju sve od sebe – ističe Ante.

Sljedeća veća trka koja ga očekuje je maraton na Cipru. Do tada će imati više manjih trka. Ali, što ga veže za Novsku skalinadu?

– Druženje. Ovdje sam od početka i nadam se da ću doći i sljedeće godine – kratak je i jasan Ante, koji, inače, ne voli puno pričati.

Kao dijete htio je trenirati nogomet i to mu je bila jedina sportska ljubav. Ali razne okolnosti su ga od nje udaljile, pa je završio u trkačkim vodama, gdje je stekao dosta poznanika i prijatelja, a među njima i hercegnovske triatlonce.

Okušao se u skoro svim vrstama i disciplinama trčanja, a skalinade su mu posebno drage. Drži rekorde na trkama Marjanske i Novske skalinade i na trci Dubrovačkim zidinama. Osvajao je mnoge nagrade i na njega se gleda kao na veliku nadu hrvatske atletike.

preneseno s radiojadran.com

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno 39 slučajeva zaraze koronavirusom, deset novih u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i osam ženskih osoba iz Dubrovnika (njih deset ima utvrđenu ep. vezu), pet muških i pet ženskih osoba iz Metkovića (pet ima utvrđenu ep. vezu), tri muške i tri ženske osobe (za sve utvrđena ep. vezu), dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), dvije muške osobe osobe iz Opuzena, po jednoj muškoj osobi iz Ploča i s Mljeta, jednoj ženskoj osobi iz Smokvice (utvrđena ep. veza) i jednoj ženskoj osobi iz Zažablja (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 12 osoba: sedam iz Dubrovnika, tri iz Metkovića te po jedna s Mljeta i iz Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 186 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 17 931 uzorak.

U samoizolaciji je 729 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

NOVI NAJGORI DAN NA NIVOU DRŽAVE
Zabilježena 2242 nova slučaja koronavirusa! Preminulo je 16 osoba

U protekla 24 sata zabilježena su 2.242 nova slučaja koronavirusa u Hrvatskoj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) 9.745. U Zagrebu je i danas zabilježen visok broj novih slučajeva, čak 798.

Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 8.087 osoba.

23.785 osoba se oporavilo, od toga 875 u protekla 24 sata.

U protekla 24 sata preminulo je 16 osoba, dosad 429.

Do danas je ukupno testirano 437.048 osoba, od toga 8.087 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 27.967 osoba.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije