Ostanimo u kontaktu

NAKON DVIJE SEZONE U ŽNK NERETVA

Ana Bakalar nakon poziva u reprezentaciju RH potpisala za prvaka ‘Split’

Objavljeno prije

Ana Bakalar, nogometašica iz Čapljine koja je protekle dvije sezone igrala za ŽNK Neretva, ovih je dana potpisala ugovor sa Splitom, hrvatskim prvakom i pobjednikom Kupa.

‘Potpisala sam ugovor sa Splitom, pa treniram kako bi na pripreme došla spremna’, kaže Ana i dodaje: ‘Poslije utakmice između Metkovića, za koji sam doskora igrala, i Splita tražio me Božidar Miletić, njihov trener. To je bio prvi kontakt, a s obzirom da je riječ o jačem klubu gdje dalje mogu napredovati, ove godine igrat će i Ligu prvaka, odlučila sam prihvatiti poziv. Tako da ću nakon dvije sezone u Metkoviću u narednoj igrati za Split’.

O svojim nogometnim počecima Ana kaže: ‘To traje, na turniru u prvom razredu kao jedina djevojčica igrala sam s muškima, čak sam na kraju dobila priznanje za najboljeg igrača. Nastavila sam dalje, pri čemu su me podržavali i nastavnici, iako sam bila jedina curica koja je u toj generaciji igrala nogomet. Tako je bilo do četvrtog razreda, a onda sam se prebacila na rukomet. Trenirala sam kod Matea Jovanovića, do sedmog razreda. Čim sam čula da se u Čapljini formirao ženski nogometni klub, napustila sam rukomet i vratila se nogometu. Za prvu ekipu počela sam igrati u osmom razredu, a nakon tri sezone klub se rasformirao, a ja sam nastavila igrati u Metkoviću, gdje sam provela dvije godine. Prošle sezone bilo je dobro, dala sam i devet golova, nadam se da ću slično nastaviti i u Splitu.’

– Sigurno si odredila i sportske ciljeve, kako bi ih definirala?

‘Moja osnovna želja je probiti se u prvu postavu Splita, igrati europske utakmice, a za dalje – vidjet ćemo. Upisala sam i fakultet nadam se da ću sve to uskladiti.’

Kao i u muškom tako i u ženskom nogometu igračice imaju svoje uzore.

”Amerikanka Alex Morgan mi je prije svih. Pratim Svjetsko prvenstvo u Engleskoj, mislim da žene igraju lijep nogomet, što mi daje poticaj da se još više angažiram. Što se tiče moje dosadašnje karijere zahvalila bi se ŽNK Čapljina, a posebice ekonomu Dadi Novakoviću, koji je nama djevojkama za individualne treninge, uvijek izlazio u susret, pa ŽNK Neretva, KBK Sensei iz Čapljine u čijim prostorijama također treniram, mojim dosadašnjim trenerima zahvaljujući čijoj potpori sam stigla i do A selekcije Hrvatske“, naglašava zadovoljna Ana Bakalar, jedna od nekoliko čapljinskih nogometašica koje s uspjehom igraju u Hrvatskoj.

Izvor: Dušan Musa / Večernji list

PRIPREMNA UTAKMICA

Odlična predstava nogometašica Neretve, Donat iz Zadra pobijedile s visokih 8:0

Objavljeno prije

Odlična predstava nogometašica ŽNK Neretva, u generalnoj probi pred početak prvenstva na svom terenu pobijedile su ekipu ŽNK Donat iz Zadra s visokih 8:0.

Golove za Neretvu su postigle Marija Herceg tri pogotka, Veronika Terzić dva pogotka, i po jedan pogodak postigle su Nina Mijoč, Helena Perić i Sara Herceg.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije