Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ I UDRUGA BIOM

Djeca izrađivala hranilice za ptice

Objavljeno prije

Radionica, hranilice za ptice 01

U galeriji Gradskog kulturnog središta danas je održana radionica Veliki odmor za ptice na kojoj su djeca izrađivala hranilice za ptice.

Ovo je posljednja radionica za djecu Prirodoslovnog muzeja Metković u 2017., a, uz muzej, organizirala ju je Udruga BIOM.

Ante Kodžoman, stručni suradnik za zaštitu prirode Udruge BIOM i voditelj radionice, kazao je da se hranilice rade kako bi se pticama koje se sele preko neretvanskog područja pružio odmor i hrana.

– Naziv radionice je Veliki odmor za ptice jer smo htjeli školskoj djeci ukazati da ne treba samo njima veliki odmor tijekom školskog dana, nego da i ptice tijekom svoje seobe moraju imati odmor te da je Neretva jedno jako važno odredište u njihovoj seobi gdje skupljaju energiju i hranu. Zbog toga danas radimo hranilice za ptice jer im je zimi teško pronaći izvor hrane. To im možemo olakšati ako stavimo hranlilicu u vrt, na balkon, dvorište, pored vikendice… Tako ptice lakše pronalaze hranu i sjemenke – rekao je Kodžoman.

Djeca su hranilice radila od drveta, a u zahtjevnijim poslovima, kao što je zabijanje čavla, pomagali su im odrasli. Hranilicu su mogli ponijeti kući, a kako je to sve izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

Marija Jeramaz

Najčitanije