Ostanimo u kontaktu

OBAVIJEST PROIZVOĐAČIMA MANDARINA

Uočene su ličinke lovorove štitaste uši i sive štitaste uši agruma – idealno je vrijeme za njihovo suzbijanje!

Objavljeno prije

Neretvanska mandarina

Tijekom tjedna je uočeno je da su ličinke lovorove štitaste uši i sive štitaste uši agruma počele izlaziti ispod štita te je idealno vrijeme za njihovo suzbijanje. Za tu namjenu registrirani su pripravci Movento, Pyxal, Brai uz dodatak okvašivača. Štitaste uši moguće je suzbijati i pripravcima na osnovi mineralnog ulja ili parafinskog ulja, trgovačkog naziva: Mineralno svijetlo ulje, Bijelo ulje, Ovipron Top, Promanal neu u koncentraciji 2%, a najbolji učinak se postiže kad se tretiranje ponovi 3 puta u razmacima od deset dana.

Visoku populaciju lisnih uši na novo izraslim dijelovima moguće je suzbiti jednim od pripravaka: Movento,  Dali,  Actara 25 WG, Boxer SL 200, Kohinor,

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za preventivnu zaštitu od uzročnika antraknoze (Colletotrichum gleosporioides) i vršne truleži plodova ( Alternaria citri) moguće je koristiti pripravak na osnovi mankozeba. Za tu namjenu registrirani su pripravci Dithane DG Neotec ili  Penncozeb 75 DG.

Zaštitna sredstva primijeniti sukladno uputama na etiketi.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije