Ostanimo u kontaktu

POLJOPRIVREDA

U Metkoviću održan sastanak na temu vrlo važnog štetnika, sredozemne voćne mušice

Objavljeno prije

DSC_7986

U utorak je u Galeriji GKS-a održan jedan u nizu sastanaka koji su krenuli ove godine nakon sto se Ministarstvo poljoprivrede ozbiljnije uključilo u provođenje mjera i počelo ih izdašnije financirati. Riječ je o problemu sredozemne voćne mušice, odnosno problemu u proizvodnji i izvozu mandarina.

Program provodi Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo pri Ministarstvu poljoprivrede, a sastanku su nazočili, pomoćnica ministra Tolušića Jelena Đugum, ravnatelj HCPHS Krunoslav Dugalić, voditelj projekta Mario Bjeliš i njegovi suradnici iz Opuzena, predstavnici poljoprivredne savjetodavne službe, DUNEA-e, fitosanitarni inspektori, predstavnici županije, gradova i općina doline Neretve, predvođeni gradonačelnikom Daliborom Milanom i njegovim zamjenikom, ekspertom kada je poljoprivreda u pitanju, Robertom Dokom., koji nam je rekao da Grad Metković razumije važnost ovoga problema i spreman je na suradnju i sudjelovanje u okviru svojih mogućnosti.

Obveza proizvođača, način provođenja mjera higijene voćnjaka te pravilnog zbrinjavanja industrijskog otpada u otkupnim centrima, zakonski je definiralo Ministarstvo poljoprivrede kroz Naredbu o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne mušice.

Cilj ovog sastanka je sve dionike ovoga projekta aktivnije uključiti i, što je jako važno, napraviti stalnu suradnju – koordinaciju svih koji na ovaj ili onaj način sudjeluju, a sve kako bi krajnji rezultat bio sto bolji, odnosno da šteta od ovoga vrlo važnog štetnika, sredozemne mušice, bude sto manja.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije