Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

UPRAVA ZA STRUČNU PODRŠKU RAZVOJU POLJOPRIVREDE I RIBARSTVA

Poziv na iskaz interesa za ponovnim održavanjem edukacije ‘Prerada voća’ u Metkoviću

Objavljeno prije

U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva u okviru Mjere 1 “Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja”, Programa ruralnog razvoja 2014.- 2020. u prosincu 2019. organiziran je tečaj strukovnog osposobljavanja za poljoprivrednike po programu Prerada voća u Metkoviću s 25 polaznika. Zbog velikog broja zainteresiranih polaznika tečaj je ponovljen u Metkoviću od 21. do 24. siječnja s 28 polaznika.

Tečaj je  namijenjen svim zainteresiranim poljoprivrednicima bilo da se već bave preradom voća ili to namjeravaju. Program edukacije sadrži teme koje obrađuju preradu voća u sok, džem, marmeladu, pekmez, kompot, ulje, voćni ocat, voćno vino, voćne rakije i sušenje voća. Sudionicima izobrazbe koji  završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja koja  kasnije služi za upis dodatnih djelatnosti prerade voća na OPG-u, a pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Zbog iznimno velikog interesa za pohađanje ovog tečaja, isti bismo ponovili tijekom ove godine. Da bi organizacija i provedba tečaja bila što uspješnija, pozivamo zainteresirane da iskažu interes na e-mail zoran.kajic@mps.hr ili na mobitel 091/488-2786, slanjem poruke da žele pohađati tečaj iz prerade voća, uz što će navesti matični broj OPG-a gdje su članovi i svoje ime i prezime.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Zainteresirani se također mogu javiti djelatnicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva ( bivša Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba) u Metkoviću i Opuzenu.

UPRAVA ZA STRUČNU PODRŠKU RAZVOJU POLJOPRIVREDE

Započinje provedba izobrazbe o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida

Prema Zakonu svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici sredstava za zaštitu bilja moraju imati zadovoljavajuće znanje o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Objavljeno prije

Stupanjem na snagu Zakona o održivoj uporabi pesticida („Narodne novine“, br.46/22) Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede započinje s provedbom izobrazbe o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Prema navedenom Zakonu svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici sredstava za zaštitu bilja moraju imati zadovoljavajuće znanje o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede poziva sve zainteresirane korisnike koji PRVI put idu na izobrazbu da se prijave na tečaj OSNOVNE IZOBRAZBE O ODRŽIVOJ UPORABI PESTICIDA (18-satni program) koji će se održati u Opuzenu – na adresi Trg kralja Tomislava 1 (GRADSKA VIJEĆNICA):

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
  • 22.05.2024. (srijeda)
  • 23.05.2024. (četvrtak)
  • 24.05.2024. (petak)

NAPOMENA: Na izobrazbi se NE MOŽE sudjelovati bez prethodne prijave kod djelatnika Ministarstva poljoprivrede, te je BESPLATNA za sve polaznike.

Za sve dodatne informacije i prijave na tečaj kontaktiraj te:

RENT-A-CAR M 740
  • Srećko Bošković 099/523-9842
  • Ivana Tomac Talajić  091/4882-979
  • Milenko Buljubašić 091/4882-948

Ministarstvo poljoprivrede
Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije