Ostanimo u kontaktu

STRATEGIJA RAZVOJA POLJOPRIVREDE I RIBARSTVA RH 2020

Ispunite anketu o stanju u hrvatskoj poljoprivredi

Objavljeno prije

Ministarstvo poljoprivrede u okviru procesa izrade Nacionalne strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja provodi ovu anketu o očekivanjima i mogućnostima za hrvatsku poljoprivredu.

Iz Ministarstva naglašavaju da je Vaše mišljenje važno i pomoći će u ocjeni ključnih problema s kojima se suočava hrvatska poljoprivreda te smjera budućih promjena, uključujući gdje je to primjereno, promjenu politike.

Pristupite ispunjavanju ankete klikom na poveznicu – ANKETA.

Anketu je potrebno ispuniti do 15. travnja 2019. godine.

 

POVJERENSTVO ZA MANDARINE

Usvojene mjere za poboljšanje plasmana mandarina u 2019. godini

Objavljeno prije

Na radnoj sjednici Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije usvojene su mjere za poboljšanje plasmana mandarina u 2019. godini.

S obzirom da se dozrijevanje mandarina svake godine bilježi sve ranije, Povjerenstvo smatra da je važno utvrditi službeni datum početka berbe mandarina, posebno zbog sve prisutnog problema nelojalne konkurencije.

Iz tog razloga Povjerenstvo će na idućoj sjednici, sljedeći tjedan objaviti datum počeka berbe mandarina. U tu svrhu planira se posjet ministrice za poljoprivredu Marije Vučković kako bi se na prigodan način obilježio početak sezone.

Povjerenstvo je razmatralo i trenutni status razvoja branda „Neretvanske mandarine“ odnosno njene oznake izvornosti.

Za potrebe same berbe dogovoreno je da Povjerenstvo i ove godine nastavlja s poticanjem pojednostavljenja procedure ishodovanja radnih dozvola za strane državljane kao i koordinacija s Otkupnim centrima kako bi se umanjili potencijalni problemi tržišnog plasmana.

Nastavno na dobro iskustvo pri realizaciji Inicijative samostalnog plasmana proizvođača mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave za male i srednje OPG-ovce, Povjerenstvo će nastaviti s Inicijativom i ove godine.

Datum početka prijava objavit će se na službenim stranicama Dubrovačko-neretvanske županije i putem medija.

U svrhu što boljeg razvoja poljoprivredne proizvodnje u dolini Neretve, razmatra se osnivanje Klastera agruma, te će se na tu temu organizirati radni sastanci.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije