Ostanimo u kontaktu

Kako riješiti problem

Župan obišao poplavljene dijelove Metkovića

Objavljeno prije

zupan-poplave

O trenutnoj situaciji na ugroženom području razgovarali su sa zamjenikom gradonačelnika i načelnikom Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Metkovića Matom Mustapićem, pročelnikom za gospodarstvo Miloradom Dodigom i Joškom Ercegom, voditeljem Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Neretva-Korčula. Sastanku je nazočila i zamjenica župana Marija Vučković.

Govoreći o suradnji s nadležnima u susjednoj BiH istaknuto je da je ona bila iznimno dobra, a ponašanje svih subjekata s bosanskohercegovačke stane odgovorno, izuzev CHE Čapljina koja se nije pridržavala režima ispuštanja voda te je tek nakon inspekcijskog nadzora prestala s radom. Pročelnik Violić okupljen je izvijestio kako je ravnatelj DUZS dr. sc. Jadran Perinić kontaktirao kolege u Ministarstvu sigurnosti BiH te im ukazao na spomenuti problem kako se ubuduće takve stvari ne bi događale.

Kao jedan od većih problema istaknut je i otpad koji je ponovo s visokim vodostajem doplutao niz Neretvu. Župan je najavio kako će o tom problemu obavijestiti mjerodavno ministarstvo.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji obrambenog nasipa, a nakon što je ponovljeno kako su radovi stali zbog problema u kojima se našao izvođač, župan je rekao kako smatra da bi Vlada RH trebala donijeti posebnu uredbu kojom bi se skratila procedura oko izbora novoga izvođača te omogućio nastavak radova i dovršetak projekta koji je započela prošla, ali očito ga podržava i sadašnja Vlada jer su Hrvatske vode dobile novac za njegovu realizaciju. Na kraju je župan rekao da grad Metković, ali i druge općine koje su pogođene poplavom moraju utvrditi razmjer šteta te će on, ukoliko se ispune uvjeti, sukladno svojim ovlastima proglasiti elementarnu nepogodu. Tom prigodom je obećao da će bez obzira došlo do proglašenja ili ne županija iz pričuvnih proračunskih sredstava stradalom stanovništvu uputiti pomoć, ali da se nada kako će im pomoć uputiti i Vlada, što je do sada bilo uobičajeno u takvim slučajevima.

Nakon sastanka župan Dobroslavić i pročelnik Violić obišli su zajedno s predstavnicima Hrvatskih voda poplavljeno područje na desnoj strani grada.

Preuzeto sa metkovic.hr

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije