Ostanimo u kontaktu

DAN GRADA DUBROVNIKA

Župan Dobroslavić sa zamjenicima Marević i Cebalo uz državni vrh na otvaranju 1047. Feste svetog Vlaha

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom nazočio je danas otvaranju 1047. Feste svetog Vlaha na kojem je bio premijer Andrej Plenković s brojnim ministrima u hrvatskoj Vladi, kao i zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, saborski zastupnici i drugi gosti.

Uoči otvorenja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Dubrovnika. Župan je tom prilikom istaknuo dobru suradnju između Županije i Grada Dubrovnika.
”Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija dobro surađuju. Radimo zajednički na brojnim projektima, a na to nas obvezuje baština koju smo dobili u nasljedstvo kao i dano nam povjerenje građana. Obvezuje nas ovo neviđeno blago, povijest, domoljublje. Obvezuje nas mjera i sklad, čudesna arhitektura, umjetnost, kultura. Na to nas obvezuju i poginuli branitelji, oni koji su 90-ih pokazali kako se cijeni sloboda. Vrijeme stavlja izazove pred nas, a uvjereni smo da ćemo na njih znati odgovoriti. U tome nam pomaže ova Vlada koja u vremenu populizma i neodgovornosti, stabilno vodi ovu zemlju. U tome nam pomaže Vlada koja razumije ovo blago koje čuva sveti Vlaho”, rekao je župan te istaknuo kako su na jučer održanoj sjednici Vlade u Kneževom dvoru donesene brojne pozitivne odluke za Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. Posebno je izdvojio zaključke kojima se daje potpora povezivanju Dubrovnika na autocestu, odnosno prometno povezivanje od Metkovića do Zračne luke Dubrovnik, kao i za novu Pelješku cestu.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković tom je prilikom rekao kako je Dubrovnik na krilima velikog investicijskog zamaha i najvećeg proračuna u povijesti ušao u novu kalendarsku godinu. Istaknuo je kako gradska uprava osim što sama razvija projekte sudjeluje partnerski i u drugim velikim projektima poput Državnog arhiva i studentskog doma.
‘’U nešto više od godinu dana osigurali smo preko 80 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava. Puno toga se danas radi nakon dugo vremena. Iako zvuči nevjerojatno škola Montovjerna prva je novogradnja u osnovnoškolskoj i obrazovnoj infrastrukturi od sredine 80-ih godina prošlog stoljeća. Osnovna škola Lapad prva škola koja je za obnovu koristila EU sredstva. Turizmu smo pružili novu priliku da se slobodno razvija na održivim i odgovornim principima. Odredili smo smjer kojim želimo krenuti naprijed stvarajući novu vrijednost čuvajući stoljetni kamen, ali ne gušeći gospodarstvo’’, rekao je među ostalim gradonačelnik Franković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Premijer Andrej Plenković istaknuo je na svečanoj sjednici kako Festa sv. Vlaha podsjeća sve na uspjeh, izvrsnost, hrabrost, vjeru i zajedništvo Dubrovčana kroz povijest.
”Mudrim upravljanjem, trgovinom, diplomacijom i ljubavlju prema slobodi Dubrovnik je kroz stoljeća postao predvodnik na mnogim područjima. Dubrovačka Republika ima posebnu važnost u hrvatskoj povijesti. Ona je punih 450 godina bila slobodan i neovisan simbol hrvatske samostalnosti. Brojni su dubrovački velikani zadužili Hrvatsku i ovo je prilika da im odamo priznanje”, rekao je premijer Plenković te posebnu zahvalnost iskazao braniteljima koji su položili svoje živote u obrani Dubrovnika.
Osvrnuo se i na sjednicu Vlade koja je održana jučer u Kneževom dvoru.
‘’Dali smo podršku gospodarskom rastu županije i Dubrovnika. Donesene su odluke i potpisani ugovori u vrijednosti od gotovo 4,5 milijardi kuna. Na prvom su nam mjestu naši građani’’, rekao je premijer.

U sklopu proslave Dana grada Dubrovnika i Feste svetog Vlaha u jutarnjim satima položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule branitelje na gradskom groblju Boninovo. Državni vrh je potom obišao i gradilište Studentskog doma, a premijer Plenković otvorio je novo krilo Dječjeg vrtića Palčica te obišao i novu zgradu Državnog arhiva u Gružu.
Po otvorenju Feste u poslijepodnevnim satima župan Dobroslavić sa zamjenicima MarevićCebalo grličao se u crkvi svetog Vlaha.

DOVIĐENJA NIJE ZBOGOM!

Krešimir Kuran podnio ostavku na mjesto predsjednika ŽO SDP-a DNŽ

Objavljeno prije

Krešimir Kuran podnio je ostavku na mjesto predsjednika ŽO SDP-a dubrovačko-neretvanskog.

Tom prilikom se na svom Facebook profilu osvrnu riječima:

– Budući da nisam uspio realizirati dio svoga programa, a preuzimam i odgovornost za loš rezultat koalicije predvođene SDP-om na području naše Županije na izborima za Hrvatski sabor, sa danom 11. rujna 2020. podnosim ostavku na mjesto Županijskog predsjednika SDP-a DNŽ.
Novom vodstvu u budućem radu stojim na raspolaganju.
Hvala svima onima koji su bili podrška i potpora u dosadašnjem radu.
Doviđenja nije zbogom! – napisao je Kuran.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije