Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

REAKCIJA DIREKTORA METKOVIĆ RAZVOJA D.O.O.

Zoran Kozina reagirao na članak o naplati parkinga u Metkoviću

Objavljeno prije

Zoran Kozina, Metković razvoj d.o.o.

Potpisnik članka na koji se osvrćem, gosp. Dalibor Milan je pravnik i sigurno zna da je jedno od važnijih pitanja u kaznenim i prekršajnim postupcima ustanoviti je li kod počinitelja bilo ili nije bilo namjere za učinjeno zabranjeno djelo koje mu se stavlja na teret.

E, pa ja već u prvom odlomku članka pod naslovom „Parking u Metkoviću mora biti u službi građana i zbog uspostave prometnog reda, a ne zbog prihoda Grada“  objavljenog na portalima 11. travnja, uviđam da je namjera iznijeti poluistine koje ne daju pravu sliku stvari.

Istina je da je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 21. listopada 2014. godine usvojilo Odluku o organizaciji i naplati parkiranja s cijenom satne karte od 5,00 kn za 1. zonu. Isto tako je  usvojeno da stanovnici u zoni naplate i svi umirovljenici prijavljeni na području Grada i gradskih naselja imaju pravo na povlaštenu mjesečnu kartu u iznosu od 40,00 kn, a svi ostali koji imaju prebivalište na području grada i gradskih naselja, te oni koji nemaju prebivalište na području Grada a rade u zonama u kojima se naplaćuje parking, imaju pravo na mjesečnu kartu u iznosu od 60,00 kn. Ako se već iznose neki podaci, onda bi bilo korektno da budu potpuni a ne paušalni.

Istina je da su se na javno provedenom natječaju zaposlila četiri djelatnika za potrebe gradskog parkinga kojim upravlja Metković Razvoj. No, ti djelatnici nisu na teret proračuna Grada već su na teret prihoda tvrtke Metković Razvoj koja je u 2013.g. imala ukupni prihod od 1.561.987,00 kn, 2014. godine  2.337.434,00 kn, 2015.g.  2.728,997,00,  a 2016.g.  3.156.512,22 kn. Navedene brojke sigurno nisu poražavajuće  kako to gospodin navodi. S obzirom da on nije radio u realnom sektoru, mogu mu oprostiti neznanje: poslovanje tvrtke se ne gleda kroz iskazanu dobit  koja je apsolutna mjera i koja ne izražava investirana sredstva poduzetnika.

Važno je spomenuti i broj zaposlenih u tvrtki Metković Razvoj koja je na početku i na kraju 2013. godine imala 14 zaposlenih a trenutno broji 20 zaposlenih koji ostvaruju 100% veći prihod nego 2013. godine. Dakle, istina je da je ukupni promet udvostručen  a ne broj djelatnika kako se navodi u članku.

Gospodine Milan, nemojte zaboraviti da je Metković Razvoj prihodom od naplate parkinga s kojim se je razvijao Metkom internet, Vama i svim stanovnicima Grada i gradskih naselja, omogućio neograničeno korištenje interneta po cijeni od 50,00 kn/mj, za brzine za koje se kod drugih operatera plaća i do 100,00 kn više. Metkom je projekt koji je realiziran u suradnji s Gradom i koji svakom domaćinstvu koje koristi usluge Metkom Interneta donosi oko tisuću kuna uštede na razini godine.

Na kraju, pozivam sve koje zanima poslovanje tvrtke Metković Razvoj d.o.o  da dođu do nas da im možemo dati točne informacije, koje se mogu provjeravati u Poreznoj upravi ili na HZMO-u, a ne da vam ih daju oni koji imaju namjeru iskriviti istinu.

Zoran Kozina, direktor
Metković razvoj d.o.o.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije