Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

HSP I A-HSP POTPISALI KOALICIJSKI SPORAZUM

Željko Kulišić kandidat za župana

Objavljeno prije

hsp-ahsp

Sporazum su potpisali Stanko Šutalo, predsjednik županijskog vijeća HSP-a, a u ime A-HSP-a Denis Šešelj. Potvrđen je kandidat za župana koalicije HSP-a i A-HSP-a Željko Kulišić, a za dožupane Denis Šešelj i Vjenceslav Paić-Karega.

Stanko Šutalo  kaže kako su htjeli stvoriti pravaški blok za izbore, ali nisu uspjeli. – Sporazumno smo dogovorili da idemo u koaliciju, htjeli smo stvoriti pravaški blok, ali su se neki priklonili HDZ-u. Mi ne mislimo osvojiti vlast, ali želimo biti korektor vlasti. Borit ćemo se protiv svih negativnih pojava u županiji, zaključio je Šutalo.

Željko Kulišić vraća se u politiku nakon šest godina jer je bio nezadovoljan vodstvom stranke i očekuje dobar rezultat jer su građani nezadovoljni. – Našu županiju možemo nazvati županijom nezadovoljstva. Otkad sam bio u zadnjoj Županijskoj skupštini ništa se nije promijenilo. I dalje smo prometno odsječeni, nije riješeno odlaganje otpada, kao ni pitanje granice na Prevlaci. Treba osigurati što više investicija za ovo područje i poručujemo kako ćemo se boriti za sve građane s juga, istaknuo je Kulišić.

Kandidat za zamjenika župana Denis Šešelj smatra da će ostvariti uspjeh na izborima jer je ovo „desna županija“. – U našoj županiji ljudi vole svoju domovinu i zato mislim da imamo šansu. Moramo se baviti stvarima koje ljude zanima. Obratit ćemo se i mlađima koji bježe s juga jer su nezadovoljni. Odlučili smo se ući u koaliciju s HSP-om jer samostalno ne možemo uspjeti. Želimo naći zajednički jezik s pravaškim stranka, ne samo za ove izbore, nego želimo i postizbornu suradnju, poručio je Šešelj.

Prenosi dubrovacki.hr

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Županija danas na 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom, osam osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom (26 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 28 osoba iz Dubrovnika, 12 iz Orebića, osam iz Metkovića, sedam iz Ploča, šest iz Blata, četiri iz Vele Luke, tri iz Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Konavala i Pojezerja, jednoj iz Kule Norinske te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 38 muških i 42 osobe ženskog spola, a 56 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječene su 72 osobe: 20 iz Dubrovnika i Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Orebića i Stona, dvije iz Konavala, Korčule, Kule Norinske, Ploča i Pojezerja, jedna iz Dubrovačkog primorja i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 359 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 58 022 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 65 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su dva na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1304 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 619 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije