Ostanimo u kontaktu

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Za predsjednika skupštine izabran Ivan Margaretić iz HSU-a

Objavljeno prije

zupanijska-skupstina

Jučer je u Dubrovniku održana konstituirajuća sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je za predsjednika izabran Ivan Margaretić iz HSU-a, dok su za potpredsjednike izabrani Vicko Ivančević (HSLS) i Oleg Valjalo (SDP).

Novi predsjednik kazao je kako je jedan od prioriteta u njegovom mandatu zalaganje za izgradnju Pelješkog mosta, izgradnja auto ceste do Dubrovnika te povratak institucija koje više nemaju svoje sjedište u Dubrovniku kao što su Carina, Trgovački sud, HZZO i druge. Rekao je i kako očekuje da će Dubrovačko-neretvanska županija, koja je peta po razvoju u Hrvatskoj, za četiri godine biti na trećem mjestu.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić obraćajući se okupljenima pozvao je sve vijećnike na zajednički rad za dobrobit Dubrovačko-neretvanske županije i svih njezinih građana.

U Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije od 41 vijećnika, 19 je iz koalicije HDZ – HSLS – HSP dr. AS – HSU, 12 vijećnika čini koalicija SDP – HNS- HSS, po četiri vijećnika imaju Nezavisna udruga Most i Dubrovački demokratski sabor, a dva mjesta pripadaju Hrvatskim laburistima.

Izvor: Hina | Foto: Cropix

Najčitanije