Ostanimo u kontaktu

Pravaši po Jambi

Za gradnju nasipa izabrao je propali Konstruktor Inženjering

Objavljeno prije

HSP-u Metković glavni krivac za poplave na desnoj obali Neretve je Stipe Gabrić Jambo. U svom priopćenju ga nazivaju “Gospodarom kaosa”, a i optužuju ga kako nikad nije uložio sredstva za obranu od poplava iako su bila osigurana.

Unatoč upozorenjima iskazanim u peticiji potpisanoj od 1.500 građana koji žive u Metković s desne obale, odgovorni ( gradonačelnik Jambo, župan, ministar vodoprivrede, predsjednik vlade, predsjednik uprave Hrvatskih voda ) nisu poduzeli ništa. Kako smo informirani, ne samo da nisu poduzeli ništa, nego se nisu udostojili odgovoriti na navode tadašnje peticije.

Dužnost je informirati javnost da su bila osigurana sredstva za izradu nasipa za obranu od poplave, te da je nemarom i nebrigom gradske vlasti na čelu sa Jambom propala lokacijska dozvola, što je odgodilo početak izvođenja radova, o čemu smo ranije pisali i podnosili kaznenu prijavu.

Isto tako nužno je informirati javnost da Jambo lobirao kod ondašnjeg predsjednika uprave Hrvatskih voda, koji je bio član HSS-a, da se na javnom natječaju od prije dvije godine, kao izvođač izabere firma “Konstruktor inženjering”, koja zbog poreznog duga nije ispunjavala uvjete, što se na žalost i dogodilo. Zbog čega je to činio poštovani građani trebate pitati njega, ali mi Vam možemo kazati da to nije činio zbog Vašeg interesa, nego zbog svoje osobne matematike koju nikada ne zanemaruje, ma o čemu se radilo.

Poznato Vam je kako je završio posao koji je započeo “Konstruktor inženjering”, jer Vaši domovi danas plivaju. Kada nastupi nepogoda i nesreća koju je trebao i morao prevenirati, onda nastupa JAMBO – GOSPODAR KAOSA, i u takvim prilikama, ruku na srce, i nema mu se što zamjeriti jer daje gotovo sve od sebe.

Međutim, tog svesrdnog davanja nije trebalo biti da je u okviru redovitog posla poduzimao sve što trebao i za što je ima dovoljno vremena. Pod normalnim okolnostima, Stipe Gabrić Jambo nije u stanju ništa suvislo učiniti, zbog čega ga s punim pravom nazivamo GOSPODAROM KAOSA. Iskustvo govori ukoliko Vi poštovani građani koji živite s desne strane rijeke Neretve ne uzmete stvar u svoje ruke, opet će biti ćorak. Preuzmite inicijativu i iskažite razinu potrebnog građanskog neposluha kroz prosvjedne aktivnosti, jer samo tako se može doći do željenog cilja, život bez poplave. – stoji u priopćenju HSP-a Metković.

Prenosi D.V. za Slobodnu Dalmaciju

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije