Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

LOKALNI IZBORI

Vedran Jurinović Mostov kandidat za gradonačelnika Opuzena

Objavljeno prije

Vedran Jurinović, MOST NL - Opuzen

Jutros je u Opuzenu upriličeno predstavljanje Mostovog kandidata za gradonačelnika Opuzena. Riječ je o mladom magistru kineziologije, Vedranu Jurinoviću iz Opuzena.

Kao razlog kandidature Jurinović je naveo ljubavi prema mistu i želju za boljom budućnosti Opuzena. Naveo je i jedan od razloga zašto se uključio u stranku Most, da su to redom mladi, obrazovani ljudi, željni rada i dokazivanja. Svoj program opisao je u kratkim crtama:

– To su prije svega poljoprivreda, sport, komunalna i društvena infrastruktura i turizam. Svi znamo da je poljoprivreda u Opuzenu primarna i zbog toga nam je cilj zaštititi ljude koji se njome bave i od nje žive, a sve u skladu sa zakonom. O komunalnoj i društvenoj infrastrukturi neću danas puno govoriti, ali mogu reći da je u tom segmentu važno da nastavimo razvoj kako bi građanima Opuzena bilo bolje. Sport je u svakom gradu njegov duh, a bez mladosti nema sporta. Cilj nam je animirati djecu, mladost, kako bi ih makli sa ulice, bilo kroz sport ili neki drugi oblik rekreacije jer na taj način ćemo im pomoći u socijalizaciji. Zadnja stavka je turizam. Od 100 posto turističkog potencijala Opuzen je iskoristio 5 ili puno je reći 10 posto. A sve to zahvaljujući pojedincima i entuzijastima koji su samoinicijativno pokrenuli dio agroturizma, kulturnog i sportskog turizma u vidu kiteboardinga, biciklizma ili kajakinga. Moramo razvijati strategiju turizma, jer bez nje nećemo moći privući turiste, – izjavio je Jurinović.

Potporu Jurinoviću došao je pružiti jedan od osnivača Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja, koji je izjavio:

 Ovdje se skupila jedna mlada skupina mladih koja želi mijenjati stvari u Opuzenu i u tome će imati našu potporu. Antagonizmi koji su postojali između Opuzena i Metkovića više ne postoje. Ovdje mogu reći i sa pozicije zamjenika gradonačelnika Metkovića da mi želimo biti partneri Opuzenu. Grad Metković može samo profitirati ako se Grad Opuzen razvija. Mi prihvaćamo grad Opuzen kao grad prijatelj i grad partner, a moje osobno mišljenje je da Opuzen treba postati još jači i ako hoćete i veći. Poznata je naša inicijativa da se neke općine koje nemaju mogućnost da opstanu, a to zasigurno nije Grad Opuzen, da se one ugase, a da se Grad Opuzen proširi na područje nekih općina u okruženju. Grad Metković i ja kao saborski zastupnik i vjerujem kao budući župan ćemo biti na usluzi i budućem gradonačelniku Grada Opuzena i ljudima koji ovdje žive, – rekao je Grmoja

JUBILARNA NOĆ KNJIGE

Gradska knjižnica Metković poziva na predstavu za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!’

Objavljeno prije

U Gradskom kulturnom središtu u srijedu, 21. travnja u 17.30 sati održat će se predstava za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!‘ u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, traje do 45 min, a ulaz je besplatan.

Glavni lik predstave je simpatični medo Grizlijan, koji počinje učiti kako se treba sam snalaziti u svijetu koji ga okružuje. Predstava se bavi problemima sa kojima se susreće svako dijete pri polasku u školu kada mora naučiti kako postati samostalniji i kako prihvatiti odgovornosti. Ova poučna priča uči djecu kako nema smisla plakati nad onime u čemu nisu dobra, već se treba truditi i promijeniti to radom.

Organizator je Gradska knjižnica Metković povodom jubilare, desete Noći knjige.

Predstava će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije