IZBORI U ŽUPANIJSKOM HNS-U

Valentin Dujmović novi predsjednik, P. Šiljeg i A. Vlahušić potpredsjednici

U subotu, 30. studenog u Dubrovniku je održana Županijska skupština HNS-a na kojoj su delegati birali novo vodstvo.

Objavljeno 2. prosinca 2013. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, News, Politika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U subotu, 30. studenog održana je u Dubrovniku Županijska skupština HNS-a na kojoj su delegati birali novo vodstvo, odnosno predsjednika Županijske organizacije, potpredsjednike i članove Predsjedništva. Na Skupštini su također birani i novi članovi Nadzornog odbora, Suda časti, delegati za Dalmatinski regionalni savez HNS-a, te vodstvo Ženske inicijative HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Za predsjednika je izabran Valentin Dujmović, magistar znanosti o okolišu iz Trpnja, dok su za potpredsjednike izabrani dosadašnji predsjednik Andro Vlahušić, dr. med., te Paulina Šiljeg, magistra prava iz Metkovića. Od metkovaca u županijska tijela izabrani su još i Vinko Dragović za predsjednika Nadzornog odbora, Željana Glavinić i Vicko Krešić za delegate za Dalmatinski regionalni savez, te Darija Glavinić za tajnicu Ženske inicijative.

Nakon provedenih izbora prisutnima se Dujmović obratio riječima: „Hvala svima na ukazanom povjerenju. Zadovoljan sam rezultatima i radom HNS-a. Posljednjih godina gotovo smo udvostručili članstvo, te smo osnovali 17 podružnica od mogućih 22.  Kako bi osigurali rast i napredak formirali smo i Županijski tim koji čini 15 magistara struke, mladih i stručnih ljudi koji su spremni preuzeti odgovornost i raditi na jačanju HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije.“

Izbornoj skupštini nazočila je i ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić koja je istaknula: „Vjerujem kako Županijska organizacija HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije sa svojim planovima ide korak po korak dalje. HNS je stranka liberalnih demokrata koja je važna na ovom prostoru budući da upravo nezavisnost povezuje HNS s poviješću samog Grada Dubrovnika.“ Na kraju je također iznijela stav stranke oko referenduma o definiciji braka naglašavajući pravo na izbor svakog građanina Hrvatske, te protivljenje da država i Ustav na bilo koji način utječu na privatni život pojedinaca, – stoji u priopćenju HNS-a.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari