DIGNITET U ZAGREBU - DIGNITET U METKOVIĆU?

Tko se igra s dostojanstvom službenika? – pitaju se iz gradskog HSS-a

Objavljeno 14. ožujka 2017. u kategorijama: News, Politika.

Kovacic-Grad-Metkovic

Mediji nas siluju ovih dana s igrokazom u kojem glavnu ulogu igra Ivan Kovačić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave iz redova Mosta. Naljutio se jako na saborskog zastupnika (HDZ) Josipa Đakića, jer je imenovanje Višnje Tafre (nestranačka osoba) i Vesne Nađ (zamjenica predsjednika zagrebačkog SDP-a Bernardića) Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave nazvao – „podlom odlukom“. Kaže da je nedopustivo da netko ministra naziva podlim! Ponudio je svoju ostavku, traži isprike, jer mu je na prvom mjestu „zaštititi dignitet dviju službenica“! – Jučer se sastao i s premijerom Plenkovićem i odmah dao izjavu: „Sastanak s premijerom je održan, premijer daje punu podršku u zaštiti digniteta dviju službenica i bilo kakav govor mržnje, osvetoljubivosti prema službenicima je nedopustiv.“ Kovačić je zadovoljan reakcijom premijera dodavši kako je bilo kakav revizionizam u državi nedopustiv, pogotovo kad se odnosi prema službenicima!

Očito je kako su potpredsjedniku vlade iz redova Mosta usta puna „zaštite digniteta službenika“. Ljudi se pitaju je li ovo ipak neki igrokaz, već poznati pokušaj dobivanja kojeg postotka više u anketama prije lokalnih izbora? Sam Kovačić odlučno to opovrgava. To su velike stvari – kaže on – jer što će nam reforme i preustroj ukoliko se sama država neće potruditi da zaštiti dignitet službenika koji će sve to provoditi… – Je li to onaj isti gospodin Kovačić koji je ono prošle godine ljutito poručio HDZ-u tako da ga čuje cijela Hrvatska: „Ko vas jebe!“ Ta njegova poznata izjava KVJ odnosi se direktno ili indirektno na 200 000 članova te stranke! Očito nije vodio računa o dostojanstvu tih ljudi! – Ne sjećamo se da se nekome ispričao, jer je to bilo u ljutnji, u afektu. – Ali se sjećamo izjave gospodina Petrova kad je rekao da zavidi Kovačiću što tako javno može izreći ono što misli, a on (Petrov) eto ne može zbog funkcije koju obnaša.

Koliko je gospodinu Kovačiću i njima u Mostu stalo do ljudi, do službenika i njihova dostojanstva to najbolje znamo mi u Metkoviću. Ne tako davno, na prošlim lokalnim izborima 2013. pobijedio je Most. Već tada im je bilo jako stalo do digniteta gradskih službenika. Sastančio je Most tih dana poslije izbora do dugo u noć, do zore i tražio načina kako legalno i efikasno maknuti njima nepodobne gradske službenike. I našli su rješenje! Najprije minimalac jednom dijelu službenika (među kojima su ti nepodobni), onda donose novu sistematizaciju radnih mjesta u kojoj nije bilo mjesta – baš za te nepodobne. Ostali su neraspoređeni, bez radnog mjesta i poslani na ulicu s minimalnom otpremninom zahvaljujući minimalcu koji je prethodno uveden! – Genijalno! Je li se netko sjeća da je netko iz Mosta tada, u tom bešćutnom linču, spomenuo „dostojanstvo službenika“? Je li netko od Mosta barem promislio da je među tim nepodobnim gradskim službenicima samohrani roditelj, da su tu njihovi susjedi kojima nedostaje još par godina do mirovine? – Među njima je bio i jedan uspješan ravnatelj gradske ustanove (rezultati njegova rada govore o njemu), ali su se i s njim obračunali, nimalo dostojanstveno. Je li netko od Mosta tada, a danas nam vode državu, ustao protiv revizionizma i osvete, je li netko spomenuo „zaštitu digniteta gradskih službenika“?! Ili su možda u afektu među sobom ili u sebi rekli: Ko vas jebe!

Možda će netko i „pasti“ na ovo medijsko cmizdrenje potpredsjednika vlade Kovačića i pokazivanje meke strane svoje osjetljive kršćanske i mostovske duše. Mi građani Metkovića nećemo. Mi porezni obveznici ćemo platiti štetu, jer je sud već neke službenike vratio na posao u grad.

HSS Metković

Komentari