Ostanimo u kontaktu

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Sjednici nazočili mnogi uglednici iz političkog i javnog života, dodijeljene nagrade laureatima

Objavljeno prije

Svečana sjednica Gradskog vijeća - dodijeljene nagrade laureatima

Uoči Dana grada Metkovića i blagdana Svetog Ilije održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj su dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima. Pored brojnih uzvanika sjednici su nazočili mnogi uglednici iz političkog života, uz župana Nikolu Dobroslavića bili su svi gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, većina ministara i saborskih zastupnika MOST-a, predstavnica Milana Bandića, te mnogi drugi uzvanici iz javnog, političkog i kulturnog života.

Klapa Sv. Nikola je otpjevala himnu RH, nakon koje je predsjednik Gradskog vijeća Marin Veraja otvorio sjednicu. Nazočnima su se s govornice obratili gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur, župan Nikola Dobroslavić, ministar okoliša Slaven Dobrović, potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak, potpredsjednik Vlade Božo Petrov i na kraju se prisutnima obratio zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja.

Nakon prigodnih govora i čitanja pristiglih brzojava, čestitki mnogih uglednika koji nisu uspjeli nazočiti svečanoj sjednici, gradonačelnica Katarina Ujdur je uručila nagrade ovogodišnjim laureatima.

Nagrade su primili:

  • Ratko Krstičević i Stipan Borovac nagrađeni su Nagradama za životno djelo.
  • Prof. Draga Nikolić dobitnik je nagrade Narona u području obrazovanja.
  • Dr. sc. Domagoj Vidović dobitnik je nagrade Narona u području znanosti.
  • Hrvatsko starinsko športsko kulturno društvo Narona, sekcija Domagojevi gusari nagrađeni su Nagradom Narona u području kulture.
  • Bariša Ilić nagrađen je Nagradom Sveti Ilija u području ornitologije
  • Ivica Mioč nagrađen je Nagradom Lancarice u području gospodarstva.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije