USUSRET REFERENDUMU

SDP Metković pozvao članove da izađu na referendum i glasaju PROTIV

Ususret referendumu, Gradska organizacija SDP-a Metković je pozivala sve članove i simpatizere da iziđu na referendum i glasuju PROTIV.

Objavljeno 27. studenoga 2013. u kategorijama: Metković, News, Politika.

sdp-metkovic

Povodom predstojećeg referenduma na kojem će se građani Republike Hrvatske izjasniti o odredbi po kojoj bi u Ustavu RH brak trebalo definirati, ili ne, kao životna zajednica žene i muškarca, Gradska organizacija SDP-a Metković je na tu temu danas održala press konferenciju.

Unošenjem ovakve odredbe u Ustav došlo bi do ograničavanja prava jedne zajednice, odnosno došlo bi do jasne diskriminacije jedne skupine građana, ističu u SDP-u Metković i dodaju:

Gradska organizacija SDP Metković je PROTIV diskriminacije bilo kakvih manjina pa tako i istospolnih zajednica. Smatramo kako je referendumsko pitanje “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“ diskriminacijsko prema jednoj manjinskoj skupinu u našem društvu. Definicija braka i zajednica, prava u braku i zajednici, trebaju biti predmet zakonske regulative kao i što je do sada bio slučaj, a ne nešto što bi se trebalo unijeti u Ustav kao temeljni pravni akt.

Obitelj u Hrvatskoj nije ugrožena upropaštavanjem države od takozvanih domoljubnih političara, nije ugrožena pljačkom svega onoga što su generacije godinama stvarale, nije ugrožena zatvaranjem očiju ispred gospodarskog kriminala, nije ugrožena nezaposlenošću, već je, barem tako izgleda, za obitelj najopasnija jedna skupina hrvatskih građana koji vole na drugačiji način.

Stoga pozivamo sve članove i simpatizere SDP Metković da iziđu na referendum i glasuju PROTIV, protiv diskriminacije i protiv narušavanja sekularnih temelja naše države, poručuju iz SDP-a Metković.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari