Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DEMANTIJ

Priopćenje iz Ureda gradonačelnika

Objavljeno prije

gradonacelnik-metkovic

Poštovani, šaljem Vam priopćenje gradonačelnika Metkovića Bože Petrova vezano za projekt Jadran 2 i neistine i netočne tvrdnje izrečene od strane predsjednika GO HSS Metković Stipe Gabrića na izbornoj skupštini GO HSS-a Metković koje ste prenijeli na Vašoj stranici 05. studenog 2013. godine, – zamjenik gradonačelnik Nikola Grmoja.

Zbog niza neistinitih tvrdnji gospodina Stipe Gabrića, želim građanima Metkovića iznijeti stvarne brojke odbačenog projekta „Jadran 2“, kako bi na pravilan, jasan i transparentan način uvidjeli štetnost ugovora kojeg je potpisao gospodin Gabrić. Budući da se svih dosadašnjih godina gradska uprava ponašala kao sama sebi dostatna, građani Metkovića nisu upućeni u ugovore koje je Grad Metković sklopio (niti prema kome, niti na koji način) te smo danas žrtve takvih ugovora (poput još uvijek nedovršene Hebrangove ulice i sl.), a kad smo u mogućnosti, pokušavamo ih ukinuti kao što smo ukinuli sudjelovanje u projektu „Jadran 2“. U nekoliko kratko iznesenih činjenica bit će nadam se svim Metkovcima jasno što se neistinama htjelo postići:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  1. Da je Grad Metković ostao u projektu po ugovorenim uvjetima građani grada Metkovića bi vraćali 44% investicije a ne 30%, koliko dotični gospodin navodi po ugovoru o podzajmu i poddarovnici za potprojekt Metković između Hrvatskih voda, Metkovića d.o.o. i Grada Metkovića  sklopljenog dana 01.04.2010.godine (ukupan iznos projekta bio je 42.200.000,00 kn, od čega je Metković d.o.o. morao platiti 6.950.450,00 kn cijene projekta kod izgradnje te 11.736.000,00 kn supsidijarnog zajma)
  2. S navedenim, štetnim ugovorom riješilo bi se samo 30% kanalizacije (3,7 km kanalizacijske mreže, 2 crpne stanice, 500 novih priključaka na kanalizacijsku mrežu te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda), dok bi 3 000 kućanstava i dalje godinama ostali bez priključka na kanalizacijsku mrežu.
  3. Građani Metkovića od tog dana plaćaju 3,84kn/m³ za vodne usluge, a ne 2,50 kn/m³ koje dotični gospodin navodi.

Umjesto ovog projekta, prihvatili smo drugi projekt, koji nosi slijedeće stavke:

  1. Kroz EU fondove predviđena je aglomeracija Metković u iznosu od 180.000.000,00 kn, u kojem će biti izgrađena kompletna kanalizacijska mreža grada Metkovića, dakle za sva kućanstva
  2. Grad Metković u tom sudjeluje sa samo 10%, te će za iznos od 18.000.000,00 kuna koje će grad izdvojiti kroz naknadu za razvoj slijedećih 10 godina, imati u potpunosti riješenu kanalizaciju, vodovod, oborinsku vodu i digitalizaciju grada.

Ovo znači da ćemo za isti novac riješiti kanalizacijsku mrežu za sve Metkovce, a ne samo 30% koliko je bilo planirano „Jadran 2“ projektom. A u tim sredstvima će se osim cjelokupne kanalizacijske mreže riješiti i vodovod (renovacija/izgradnja), oborinska voda te optička mreža za cijeli grad Metković.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije