Ostanimo u kontaktu

REAKCIJA VIJEĆNIKA MOSTA NL

Pero Jerković: Osvrt gospodina Dalibora Milana je prepun tuđih mišljenja

Objavljeno prije

Pero Jerković, MOST NL

Foto: DubrovnikNet

Na jučerašnji osvrt HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Dalibora Milana, reagirao je vijećnik Mosta NL u skupštini DNŽ, Pero Jerković. Reakciju donosi LikeMetković.

– Most NL-a je 2013.godine, između prvog i drugog kruga izbora, održao konferenciju za medije na kojoj smo, javno, relativnom pobjedniku HDZ-u, ponudili suradnju na način da ćemo podržati konstituiranje Županijske skupštine i u budućnosti podržati svaku odluku koja bude na dobrobit Županije i njezinih građana. Na istoj konferenciji smo odbacili svaku mogućnost da sudjelujemo u izvršnoj vlasti, bilo kroz upravne ili nadzorne odbore i vijeća, bilo kroz mjesta u županijskim Upravnim odjelima. Gospodin bi trebao upitati svoje stranačke mentore zašto ovakvu ponudu nisu prihvatili, već su im kroz protekle 4 godine većinu u Skupštini osiguravali vijećnici DDS-a Pera Vićana i vijećnici HSS-a na čelu sa Stipom Gabrićem, kao njihovi neformalni partneri. Koliko su ti partneri bili neformalni, odnosno na koji su način naplatili podršku u Skupštini, oni to zasigurno znaju.

Uzimajući sve ovo u obzir, posebno je drska izjava gospodina Milana: „vijećnici Mosta u Županiji vrlo rado su prihvaćali članstva u nadzornim odborima društava i ustanova u vlasništvu županije

– Potpuna je neistina da je Gradska vlast odbacila projekte dviju osnovnih škola. Istina je da je 2013. jedan od manjih kostura iz ormara koji je dočekao Most NL  bila i obaveza da Grad plati naručene projekte dviju osnovnih škola.

Gradnju dviju osnovnih škola u Metkoviću pokrenula je županijska vlast HSS-a u mandatu županice Mire Buconić. U to vrijeme bio je aktualan program Ministarstva obrazovanja kojim se željelo u cijeloj Hrvatskoj omogućiti jednosmjenski rad osnovnih škola. Župan  Dobroslavić je, stupanjem na dužnost, u prvom mandatu 2009. godine dobio u naslijeđe ove projekte. Koliko su mu bili važni, govori činjenica da u četiri godine nije ništa napravljeno. Gospodinu Milanu, kao osobi bliskoj županijskoj vlasti, trebalo bi biti poznato da je gradnju škola zaustavila Županija, kao osnivač škola. Razlog za to je  nedostatka novaca za gradnju osnovnih škola u Metkoviću. Naime, takvi  projekti nisu podržani ni od  fondova EU u kojima se jedino mogu naći sredstva za gradnju obrtničkih škola.

– Dom Zdravlja Metković je posebna priča. DZ Metković je jedan od pet domova zdravlja u Županiji i jedini koji godinama u svom poslovanju stvara višemilijunske gubitke. Na moja vijećnička pitanja u Skupštini o gubicima i dugovima Doma zdravlja župan Dobroslavić je u početku negirao gubitke, zatim je obećao vlastitu reviziju nakon koje je rekao da ima problema i da se rješavaju: ali nikad u Skupštini nismo dobili odgovor na pitanje koliki su dugovi i što Županija, kao osnivač, poduzima da se dugovi saniraju i u budućnosti ne stvaraju. Činjenica je da gubitke stvaraju Odjel dijalize i Rodilište za koje su potrebni veliki i skupi „hladni pogoni“, a HZZO plaća prema broju obavljenih dijaliza ili poroda kojih je mali broj. Činjenica je, također, da je DZ Metković mogao, a nije, proširiti djelatnost uslugama koje donose dobit. Jedna od djelatnosti koju HZZO dobro plaća i koja je Domu Zdravlja profitabilna je neurorazvojna terapija. Za neurorazvojnu terapiju potrebna je dodatna edukacija na koju su fizijatar i fizioterapeut poslani tek nakon pritiska Mostovih vijećnika na županijsku vlast kroz vijećnička pitanja i rasprave u Skupštini. Tko kadrovira u Domu zdravlja jasno je iz činjenice da je predsjednik Upravnog vijeća gospodin Dario Kulišić, županijski pročelnik za zdravstvo. Stranka, gospodina Milana, očito smatra da među svojim članovima u Metkoviću i dolini Neretve nema sposobnih kadrova koji bi mogli voditi Dom zdravlja. To je porazna situacija za građane i članove HDZ-a u Metkoviću i dolini Neretve.

Izbori i izborne kampanje bi trebale biti festival demokracije na kojima se sučeljavaju mišljenja i konstruktivni prijedlozi. Osvrt gospodina Milana je festival laži i obmane bez i jednog konstruktivnog prijedloga i prepun tuđih mišljenja.

Pero Jerković
vijećnik MOST NL-a u Skuštini DNŽ

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije