Ostanimo u kontaktu

X. IZBORNA JEDINICA

Nikola Oršulić među kandidatima za izbornu listu HDZ-a

Objavljeno prije

Otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković, Nikola Oršulić

Potezi novog predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića, već su, ukoliko je suditi prema novim anketama među biračima, pobrali pozitivne reakcije građana. No, pravi ispit njegove odlučnosti u “resetiranju” stranke pred Parlamentarne izbore, bit će sastav izbornih listi. Ostalo je još desetak dana do zaključenja lista, prema središnjici je, prema informacijama DubrovnikNet.hr portala, krenuo i prijedlog Županijskog odbora Dubrovačko-neretvanske županije s devet imena, među kojima se nalazi i predsjednik metkovskog odbora HDZ-a, Nikola Oršulić.

Pored Oršulića, istaknuta imena kandidata o kojima će završnu riječ dati središnjica stranke, odnosno, predsjednik i najbliži suradnici su Branko Bačić, Vedran Antunica, Silvio Nardelli, Frano Matušić, Krešimir Vejić, Smiljan Mustapić, Mato Franković i Nikola Dobroslavić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Među kandidatima je i ime aktualnog dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića koji je dosad uživao veliku podršku stanovništva najjužnije hrvatske županije na lokalnim izborima, a mogao bi biti i ozbiljan kandidat za visoku poziciju na listi za Sabor. Dobro upućeni kažu, naime, kako Dobroslavić uživa veliko povjerenje od novog predsjednika HDZ-a, za razliku od donedavnog predsjednika kojemu baš i nije bio osobito drag.

Iako među prijedlozima s juga Hrvatske nema ženskih imena, što bi mnogi “na prvu” mogli protumačiti na različite načine, prema našim informacijama, to apsolutno ne znači kako svoje mjesto na listi neće pronaći dvije istaknute članice HDZ-a s hrvatskoga juga.

Sanja Putica je, naime, predsjednica Zajednice žena Katarine Zrinski, a donedavna dožupanica Marija Vučković na proteklim je izborima na listi dobila 14. mjesto, ali nije preko preferencijalnih glasova pošla za Zagreb. Vučković je, naime, nakon pobjede Domoljubne koalicije postala pomoćnica ministra regionalnog razvoja. No, uz kandidaturu njih dviju, Zajednica žena je, navodno, u X. izbornoj jedinici predložila još dvije svoje članice, Katarinu Kovačić iz Korčule, te Marinu Sambrailo iz Župe dubrovačke.

Na HDZ-ovoj izbornoj listi X. izborne jedinice, ostavljena su, kako sada stvari stoje, četiri mjesta za kandidate iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Vijest donosi: DubrovnikNet.hr

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije