JAMBO: ŠPORT GRADA METKOVIĆA JE OGLEDALO MOSTA!

Neretva – jedna od svetinja grada Metkovića, za dvije godine je trebala proslaviti 100 godina postojanja!

Objavljeno 30. travnja 2017. u kategorijama: Metković, News, Politika, Sport.

Stipo Gabrić Jambo - NK Neretva

Poštovani sugrađani, moram izraziti svoje razočaranje sa onim što se dogodilo s Nogometnim klubom Neretva. Nisam mogao vjerovat dok nisam pročitao na Metković Newsu i vidio svu dokumentaciju. Moram reći urbi et orbi, i gradu i svijetu, Neretva bi za dvije godine trebala proslaviti 100 godina postojanja, jedan od najstarijih klubova u Dalmaciji, jedna od svetinja grada Metkovića. U svojoj skoro stogodišnjoj povijesti imala je uspona i padova, ali nikad se nije sunovratila na ovako dno.

Ono što želim istaknuti je da su Neretvu kroz stoljeće uvijek vodili čelni ljudi Grada, vodeći gospodarstvenici, uglednici grada Metkovića, da ne izdvajam nikoga da se netko ne bi naljutio koga sam izostavio. Sramotno je kome je Most prepustio Neretvom da upravlja. To je sramota! Bilo bi dobro da predsjednik Neretve objavi svoj životopis, šta je radio u životu, čime se bavio i koju školu je završio. Iako, puno puta škola nije mjerilo, niti odijelo čini čovjeka, ali nažalost u ovom slučaju čini. I najbolja slika, stvarna slika, kakav je Most, šta Most zna, šta Most može je Nogometni klub Neretva.

Ali nije pitanje samo Nogometnog kluba Neretve, to je pitanje i Malonogometnog kluba Metković, koji je također ugašen 2014. godine. To je pitanje rukometa u Metkoviću. To je pitanje boćanja u Metkoviću. To je pitanje košarke u Metkoviću. To je pitanje svega, jer smo mi spali na najniže grane u Metkoviću u svim sportskim disciplinama od kad se takmiče. Zašto? Zato što su Božo Petrov, Nikola Grmoja i Katarina Ujdur uhljebili preko stotinu uhljeba u Gradu i gradskim ustanovama i poduzećima. Za tih stotinu uhljeba mi smo mogli imati Neretvu u drugoj nogometnoj ligi, pri vrhu. Mogli smo imati rukomet u prvoj ligi. Mogli smo imati košarku u prvoj ligi. boćanje u prvoj ligi. Mogli smo biti ono što smo nekad bili. Međutim, moram reći, ono što se dogodilo s Neretvom to se dogodilo i s ostalim sportovima ili će se dogoditi.

Neretvu su spašavali od Jambe, pa su je poslali u stečaj. Spašavali su rukomet od Jambe, pa su ga doveli na najniže grane. Pa su spašavali boćarski klub od gospodina Tonćija Jerkovića, pa su ga odveli na najniže grane. Pa su spašavali Košarkaški klub, pa su sve rastjerali, pa su i njega doveli na najniže grane.

Poštovani sugrađani, šport grada Metkovića je ogledalo Mosta! Jednako Božo Petrov. Jednako Nikola Grmoja. Jednako Katarina Ujdur i ostala sljedba!

S poštovanjem,
Stipo Gabrić Jambo, HSS Metković
www.hss-metkovic.com

Komentari