Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

IZBORI 2016.

MOST NL održao predizborni skup u Metkoviću

Objavljeno prije

Predizborni skup MOST-a NL u Metkoviću

MOST Nezavisnih lista, predvođen svojim najistaknutijim članovima, sinoć je u popunjenom Gradskom kulturnom središtu Metković održao predizborni skup.

Ovu, do sada vremenski najdužu izbornu utrku mostovci su shvatili ozbiljno. Krenuvši od Prevlake, kao najjužnije točke X. izborne jedinice, istaknuti članovi Most-a su u tri dana posjetili Dubrovnik, Pelješac i Korčulu, te Ploče, Opuzen i Vrgorac, da bi petak večer završili skupom u svojoj matičnoj bazi, u Metkoviću.

Kako je i sam rekao, iz ljubavi prema predizbornim skupovima, program u Metkoviću je bez treme vodio iskusni Goran Komazin – Meka. Nakon odslušane hrvatske himne i minutom šutnje odane počasti poginulim hrvatskim braniteljima, Komazin je predstavio kandidate Most-a NL u X. izbornoj jedinici, a to su redom; Božo Petrov, Ivan Kovačić, Ivana Ninčević Lesandrić, Maro Kristić, Ante Pranić, Ante Meter, Nada Jeličić, Zdenko Omrčen, Ivan Barišić, Katja Žanić, Kristina Kojan Goluža, Nera Cvitanić, Ana Lipanović i Mario Klobučić.

Prisutnima se prvi obratio, bivši saborski zastupnik i posljednji na listi, Mario Klobučić. U svom je govoru zaokružio djelovanje Most-a u proteklom sazivu Sabora te birače pozvao na savjest i razboritost, jer kako je rekao, ovom društvu trebaju slobodnomisleći ljudi. Također, savjest priziva i slijedeći kandidat koji se predstavio, a to je Maro Kristić iz Dubrovnika, između ostalog, pozvao je birače da im još jednom ukažu povjerenje kako bi nastavili borbu za nacionalne interese.

Poslije Hristića, Komazin je na binu pozvao novo lice Most-a, mladu splitsku poduzetnicu Ivanu Ninčević. Nakon što se predstavila, Ninčević je govorila o razlozima zašto se priključila Most-u, odnosno neugodnim iskustvima s državnom administracijom te što bi mijenjala u politici i društvu.

U Metkoviću je sinoć govor održao i vrgorački gradonačelnik i kandidat s liste, Ante Pranjić. Pranjić je govorio o egzodusu mladih, o svojoj borbi, cilju i ustrajnosti te na isto to pozvao i birače. U tom pozivu mu se priključio i bivši saborski zastupnik Miro Bulj koji je govorio o svom iskustvu u proteklom saborskom sazivu, susretu sa nacionalnim, kako kaže, veleizdajnicima, a pritom cijeli sustav nazivajući jednom velikom žabokrečinom koju treba mijenjati.

Također, bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Omiša, Ivan Kovačić, govorio je o nemoralu s kojim se susretao, o borbi s dvjema velikim strankama, o, kako je rekao, arčenju i bančenju HDZ-a i SDP-a državnim proračunom, a i vidnom malom pomaku u odgovornosti političara, sceni koju još treba mijenjati.

Zadnji se na binu popeo, ovoga puta prvi na listi, tehnički potpredsjednik Vlade RH, Božo Petrov. Između ostalog, Petrov je povukao paralelu od postanka Most-a pa do danas, istaknuo je kako se nisu promijenili i da su ostali dosljedni reformama. Govorio je o prolivenoj krvi, preskupo plaćenoj cijeni i neodgovornosti, ističući kako oni danas nastavljaju tamo gdje su stali branitelji. Govorio je nultoj toleranciji na korupciju, o novoj politici, novim sojevima ljudi koji su ustrajni u zaštiti nacionalnih interesa. Na kraju je pozvao birače da se ne boje, da ih ima još koji isto razmišljaju i žele mijenjati stvari, te im poručio da se sjete da nisu sami.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije