Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

NOSITELJ LISTE HSP -a U GRADU METKOVIĆU

Mario Galov: Snaga Metkovića je u ljudima, a mi znamo, možemo i hoćemo!

Objavljeno prije

Posljednjih dana primjećujemo da se u Metkoviću zahuktava politička kampanja i prije njenog službenog dijela. Uz poznate lidere nazovimo ‘snažnijih’ političkih grupacija našem portalu interesantna  je kandidatura gosp. Marija Galova, poznatog poduzetnika i bivšeg nogometaša NK ‘Neretve’, kao nositelja liste HSP-a, odnosno ‘udruženih pravaša’ na listi HSP-a, te nezavisnih pojedinaca poznatih u Gradu po radu za opće dobro i u interesu Grada Metkovića po pitanju sporta, kulture, poduzetništva… HSP Metkovića na ove izbore izlazi sa sloganom ‘Neka vide da nas ima‘ a u daljnjem tekstu pročitajte što nam je rekao gosp. Mario Galov.

Poštovani gospodine Galov, nositelj ste liste HSP-a za Gradsko vijeće Grada Metkovića, mada ste sugrađanima u velikoj mjeri poznati ipak bi ovaj razgovor trebali početi s Vašim predstavljanjem.

Rođen sam u Metkoviću i u svim životnim razdobljima živio sam ne samo u, već i sa svojim gradom. Odrastajući s njim i u njemu proživio sam i pozitivnu evoluciju i stagnaciju grada koji zaista volim i kojem kroz iskreno i pravedno djelovanje želim i mogu pomoći te doprinijeti u napretku. Po završetku školovanja poslovnu karijeru gradim kroz rukovodeće i organizacijske funkcije relativno velikih poduzetničkih sustava koji su brojili od 50 do više od 200 uposlenih a svakako moram naglasiti veliki ponos na svoj obrt ‘3M’ kojim sam oživio privatno poduzetnički duh naslijeđen od mojih roditelja, pa punog srca nastavljam peto desetljeće tradicije kroz današnje aktivnosti obrta, kao i  ulaganjem i suživotom sa kolegama djelatnicima i prijateljima. Uz znanja u obrtništvu i poduzetništvu, svakako želim iskoristiti i implementirati iskustva iz sporta kao doprinos u promociji zdravlja, zajedništva i zadovoljstva, a koja su vezana uz predanost (amaterskom i rekreativnom) sportu. Naposljetku, kao pravaš po opredjeljenju svakako težim elaborirano promovirati vrijednosti poput vjere, poštenih uvjerenja, obitelji i benefita za društvo, upravo kroz društvo za pojedinca a ne obrnuto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Gospodine Galov, možete li nam pojasniti kakvo je vaše gledište po pitanju trenutnog stanja u Gradu Metkoviću?

Iako se Metković s nacionalne razine želi prikazati kao investitorski raj, grad u kojemu se protokoliraju i pripremaju brojni infrastrukturni zahvati u domeni graditeljstva, vodnog gospodarstva, poljoprivrede, a koji samo što nisu u realizaciji, mi živimo drugačiju istinu. Uostalom, ulaganja u infrastrukturu za ljude, ali bez ljudi (zapošljavanja) neodrživa su sama po sebi i rezultiraju odseljavanjem radno sposobnog stanovništva. Indikativno je, da politički establishment zanemaruje stvarne socijalne, dapače ‘ljudske’ probleme, a provodi kozmetičke mjere brinući prvenstveno o svojoj poziciji, a ne o dobrobiti društva.

Kakav je Vaš stav o vlasti u Gradu Metkoviću, odnosno o MOST-u?

Most je na hrvatskoj političkoj i javnoj sceni sam nastojao biti prikazan poput spone između dvije snažne političke, nacionalne stranke te integrator vlade nacionalnog jedinstva. U stvarnosti, možda i po nužnosti, odabrao je stranu, te upravo tim činom djelomično zasjenio svoju najveću vrijednost i snagu koja se ogledala u dokazu da je ‘bipolarni’ sustav političke moći u Hrvatskoj ranjiv.

Danas smo svjedoci da je iznenađujući i dotad nezabilježen politički uspjeh, koji su polučili na lokalnoj i nacionalnoj razini najviše zatekao upravo Most te jasno i argumentirano svjedočimo koliku je razinu političke nekompetentnosti i deficita kvalitetnog kadra u stranačkim redovima pokazao za što je u najvećoj mjeri cijenu platio upravo Metković. I iako njegovi čelnici ili članovi Nacionalnog vijeća, promoviraju izrazitu demokratičnost i (statutarno) govore o nadstranačkoj platformi, ona se ne očituje ni na nacionalnoj ni na lokalnoj razini. S druge strane, niz najavljenih, a neostvarenih reformi ili npr. programa Restart (refinanciranje loših kredita), diskutabilan je i u analizi pa i u rješenjima i nepostojećim razdobljima provedbe istih.

O svemu jasno progovara brošura stranke koja je tiskana u lipnju 2016. godine, a koja na frapantan (neobičan i čudan, svakako ne zadivljujući) način demonstrira ‘kozmetičke’ procese i pripisivanje zasluga prošlih/e vlasti.

Kako bi HSP, čiju listu predvodite, vidio budućnost Grada?

U svakom slučaju jedna od okosnica političkog programa HSP-a Metković je jasno i argumentirano progovoriti o prednostima pograničnih mjesta i tranzitnih središta poput Metkovića. Prednosti takvog geografskog položaja manifestiraju se u povoljnijoj dostupnosti roba na tržištu susjedne Hercegovine i stalnom protoku putnika u tranzitu, a koje smislenim sadržajima treba zadržati u gradu. Tu prije svega ističem promociju Metkovića kao distributera agrarnih brandova, prodaju blaga prirode i poljoprivrede, obogaćivanje gastronomske ponude, a koja će biti usko povezana sa kulturnim turizmom koji počiva na promociji zadivljujuće prirodne baštine. Time stvarne zastoje i prometne kolone treba kanalizirati na prednosti i sadržaje koje grad posjeduje i mora promovirati. U programu napretka HSP-a koji je u bitnosti gotov, a temeljen na evoluciji i stalnoj tranziciji ka boljitku sugrađana jasno je argumentirano koje mjere mogu doprinijeti prosperitetnijoj budućnosti našeg grada.

Hoće li HSP u koaliciju i po vašem mišljenju tko bi imao prednost od ponuđenih aktera?

Kada je u pitanju provođenje politike stranke i politike u koaliranju vjerujem, a i zalažem se, za ne odstupanje od znane politike pravaša. HSP se svakako po programu, zaslužnim pojedincima i srčanom angažmanu zaslužuje vratiti na političku scenu u Hrvatskoj pa i u Metkoviću. Koalicijska suradnja je moguća s onima koji poštuju naš program i koji se zbiljski bore za hrvatski narod i interese nacije. Primarni cilj stranke jest vratiti vjeru biračima koji tvrde kako nemaju za koga glasovati, apostrofiraju kako su sve političke opcije iste te pritom i ne izlaze na birališta. Sekundarno je važno postići ono što je već prije 150 godina zapisao i promovirao vizionar, naš utemeljitelj dr. Ante Starčević, a što se parafrazirano odnosi na činjenice da o moralu pojedinca ovisi opstanak i vlade i države i naroda te da svaka imalo prosperitetna sredina, cjelina ili grad počiva na moralu i blagostanju naroda, jer moral i blagostanje generiraju prosperitet.

Kakav rezultat očekujete na izborima 21. svibnja 2017. godine?

Vjerujem da će nas sugrađani prepoznati i da će rezultati za HSP-a biti po mjeri potencijala naše liste, a na razini našeg političkog programa. Ako tako bude, pravaši će zasigurno biti ključni faktor u radu novog Gradskog vijeća te vođeni načelima duha hrvatskog naroda biti zamašnjak na putu ostvarenja zadanih ciljeva, postizanja napretka za naš Grad. Mi ćemo se zaista potruditi biti prepoznati i to ne na deklarativnoj razini već zaista funkcionalno provedbenoj.

Ukoliko postignete rezultate koji će jamčiti dovoljnu snagu u Gradskom vijeću, na koje bitne segmente ćete usredotočiti svoj rad?

Nekoliko je ovdje ključnih segmenata koje želim odmah apostrofirati i nedvosmisleno odgovoriti na Vaše pitanje. HSP će se prije svega zalagati da u duhu pravaštva Metković bude Grad promotor tranzitnih i pograničnih mjesta te da se tako iskoriste i kapitaliziraju brojne prednosti u okviru gospodarstva, obrtništva i poduzetništva.

Isto tako, Metković mora biti primjer Grada Partnera i to u smislu uslužnosti i pružanja potencijala prijavitelja različitim granama za iskoristivost sredstava Europske unije za domovinu. Grad treba promovirati i kao Grad koji živi od rijeke kao generatora napretka putem promocije geografskih, klimatskih i prirodoslovnih prednosti i bogatstava. Nadalje, HSP zna kako Metković pozicionirati kao grad promocije hrvatskog agroturizma te centar juga zelene Hrvatske – uz snažna ulaganja i promociju agrarnih proizvoda i njihovu implementaciju u turističke svrhe. Isto tako, Metković kao grad resursa i kulture valja snažnije usmjeriti kroz održivo korištenje resurse prirode i rada čovjeka, a dodanom vrijednošću u okviru zaštićenog prirodoslovnog područja u granicama Parka prirode. Za takvo očuvanje baštine ćemo se svakako zalagati jer je to ispravan i prosperitetan put. Svakako je nužno kapitalizirati brojne dobrobiti kulturne i kulturne prirodoslovne baštine u muzeju koji nam je omogućilo Ministarstvo kulture. Naposljetku, naš je grad, Grad sporta, u kojem trebamo maksimalno koristiti sportsku tradiciju i sportska znanja i nadasve integrirati sport i sve segmenata društva našega Grada u napredak mladih, a sve uz snažnu promociju i podupiranje (ne samo deklarativno) pronatalitetne politike, skrbi za mladež te dobrobiti treće dobi.

Po zadnjim istraživanjima, bez obzira što još nije počela Vaša kampanja, stanje je slijedeće, predzadnje istraživanje Vam daje siguran prolaz u Gradsko vijeće, a zadnje vrlo loš rezultat! Vjerujete li Vi u ta istraživanja?

Ankete na statistički relevantnom uzorku te one koje provode neovisne agencije su svakako pokazatelj mijenja sugrađana. Ostale ne smatram značajnima i zapravo su samo alat u rukama političkih elita kojim pokušavaju manipulirati biračko tijelo.

Gospodine Galov, hvala Vam na razgovoru i sretno na izborima!

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije