Ostanimo u kontaktu

KREŠIMIR KURAN ODGOVORIO JAMBI

Kuran: Sve mjere će samo ublažiti situaciju, a prava pomoć su radna mjesta

Objavljeno prije

Krešimir Kuran, SDP

Poštovani gospodine Gabrić, da ste malo bolje pratili i čitali što smo izjavili na tiskovnoj konferenciji SDP-a onda bi primijetili da smo između ostalog izjavili i slijedeće „Sve ove mjere u biti će samo ublažiti situaciju tih socijalno ugroženih, a prava pomoć za njih su radna mjesta“.

Optužujete da bismo pretvorili Metković u pučku kuhinju i socijalnu samoposlugu, nažalost Metković je u nju pretvoren nakon 25 godina vladanja različitih desnih političkih opcija, od čega 16 pod vašim vodstvom, koje su sustavno uništavale gospodarstvo Grada Metkovića te generirale veliki broj nezaposlenih.

Da nema intenzivne poljoprivrede koja je omogućena Bogom danim uvjetima i otvorenih granica prema zemljama EU, broj socijalno ugroženih bio bi i veći. Imao je Metković brojna poduzeća koja su bila u boljoj poziciju od Agrokora  90-ih godina, no tada nije bilo u interesu pojedinaca u strukturama vlasti da se ta poduzeća održe, a time i radna mjesta, nego se pogodovalo pojedincima.

Ističemo kako među socijalno ugroženim osobama najviše ima starijih osoba, umirovljenika sa ispodprosječnim mirovinama.  Njih najviše možete vidjeti kako prebiru po kontejnerima, a vjerujte većina od njih nije sposobna za rad po dnevnicama stoga je dužnost Grada da pomogne takvim osobama.

Nadam se kako će građani Metkovića napokon shvatiti, kako su manipulirani u ovih 25 godina, dok je Metković od centra gospodarskog razvoja Doline Neretve postao grad sa najvišom stopom nezaposlenosti u županiji (2015. godine 33% nezaposlenih po podacima HZZ-a).

„Zasluga“ za takvo stanje Metkovića leži u svim gradskim političkim organizacijama koji su do sada upravljale Metkovićem, a to su bile političke opcije sa desnim predznakom i tzv. „domoljubnim“ karakterom.

Smatramo kako je najbolje rješenje za Metković, a i susjedne općine, njihovo ujedinjenje koje je potrebno provesti sa reformom lokalne samouprave. Do tada, kako smo već i isticali, potrebno se dogovoriti sa susjednim općinama, u prvom redu sa općinom Kulom Norinskom, o osnivanju tvrtku u jednakom vlasništvu općine Kula Norinska i Grada Metkovića koja bi upravljala poslovnom zonom Nova Sela. Zajedničkim ulaganjem, kvalitetnim upravljanjem i dobrim prometnim položajem (spoj autocesta A1 i koridora Vc te blizinom luke Ploče) ta bi zona mogla biti generator stvaranja novih radnih mjesta i generator razvoja cijele Doline Neretve.

Koncept razvoja Metkovića vezan za poslovnu zonu Dubravica (koja je po nama samo prinudno rješenje) samo je još jedna obmana za građane Metkovića.

Je li podcjenjivanje građana Metkovića i dalje uspješna politička metoda pokazat će se 21. svibnja.

Krešimir Kuran, SDP

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
METKOVIKA – Čestitka

Najčitanije