IZBORNA SKUPŠTINA HSS-a

Beljak novi-stari predsjednik, Stipo Gabrić Jambo izabran u Predsjedništvo stranke

Objavljeno 16. siječnja 2017. u kategorijama: Hrvatska, News, Politika.

HSS

Protekle subote, 14. siječnja na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a Krešo Beljak ponovno je izabran za predsjednika HSS-a. Povjerenje Beljaku su iskazala 524 stranačka delegata, bez glasa protiv i 83 nevažeća listića.

Novi-stari predsjednik HSS-a Krešo Beljak u subotu je, nakon što je na izbornoj Glavnoj skupštini ponovno izabran za predsjednika stranke, izjavio kako je ta skupština početak novoga HSS-a, suspendiranim HSS-ovcima poručio je, ako im je doista stalo do stranke, prilika za to dokazivanje je na lokalnim izborima.

Za potpredsjednike HSS-a izabrani su Stjepan Kožić, Željko Lenart, Ana-Marija Petin, Davor Vlaović te Hrvoje Petrić. Za birane članove Predsjedništva izabrani su Stipo Gabrić Jambo, Boro Bašljan, Mirko Butković, Mirko Horvat i Zdravko Kelić, a za glavnog tajnika izabran je Ilija Ćorić.

HSS

Od pet predsjednika regionalnih organizacija koji su se birali, jedino Ivo Zrilić nije izabran za predsjednika Zapadna Hrvatska, nedostajao mu je jedan glas. Za Središnju Hrvatsku izabran je Davor Bartolac, za Sjeverozapadnu Hrvatsku Darko Marković, za Slavoniju Zvonko Pongrac, a za Dalmaciju Tonći Božanić, javlja Hina.

Komentari