TEMATSKA SJEDNICA O IZVORIŠTU DOLJANI

Koalicija SDP-HSU i službeno predala zahtjev, a gradonačelnik Milan obećao skoro održavanje

Objavljeno 6. ožujka 2018. u kategorijama: Metković, News, Politika.

Krešimir Kuran i Siniša Bebić

Predstavnici koalicije SDP-HSU, Krešimir Kuran i Siniša Bebić, jučer su, 5. ožujka, i službeno predsjedniku Gradskog vijeća Grada Metkovića Hrvoju Bebiću predali Zahtjev-inicijativu za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća s temom Vodocrpilište Doljani.

Kao razlog sazivanja tematske sjednice u Zahtjevu navode pojavljivanje određenih dokumenata u medijima koje su potpisali gradonačelnik Metkovića, direktor Metkovića d.o.o., generalni direktor Hrvatskih voda, gradonačelnik Čapljine i pomoćnica ministra Ministarstva zaštite okoliša i energetike i zbog kojih se pojavilo mnogo pitanja oko budućnosti vodocrpilišta u Doljanima.

Krešimir Kuran (GO SDP Metković) i Siniša Bebić (GO HSU Metković) kao koalicijski partneri i predstavnici svojih stranaka na konfrerenciji za medije održanoj 28. veljače javno su zatražili tematsku sjednicu Gradskog vijeća, ali nisu dobili službeni odgovor na zahtjev.

Smatraju da je dodatni razlog za sazivanje tematske sjednice i nedavno objavljeni intervju načelnika Općine Čapljina Smiljana Vidića u kojem on izražava uvjerenje o skorom potpisivanju Ugovora o Izvorištu Doljani. Predstavnici koalicije traže i da na sjednici budu predstavnici komunalnog poduzeća Metković d.o.o., kao i Ministarstva zaštite okoliša i energetike, odnosno, relevantni stručnjaci koji bi pomogli u davanju važnih i točnih podataka o izvorištu.

Tumačeći Statut doznajemo da je za sazivanje Tematske sjednice potrebno 30 posto potpisa vijećnika, ali kako doznajemo gradonačelnik Dalibor Milan uvažio je zahtjev i najavio da će se ta sjednica i održati.

Foto: HSU Metković

Foto:  Facebook / HSU Metković

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari