Ostanimo u kontaktu

TEMA PUČKE KUHINJE I SOCIJALNE SAMOPOSLUGE

JAMBO: Put za rješavanje problema su radna mjesta!

Objavljeno prije

Stipo Gabrić Jambo

Pratim ovih dana konferencije za tisak drugih političkih stranaka u našem gradu i slušam njihove socijalne programe. Po njihovoj priči i obećanjima oni bi Metković pretvorili u pučku kuhinju i socijalnu samoposlugu! Čak bi namirnice iz te samoposluge dostavljali na kućne adrese korisnika, dostavljali bi im i tople obroke iz pučke kuhinje. Pozdravljam njihovu socijalnu osjetljivost, ali to nije put za rješavanje problema. Građani Metkovića su uvijek bili socijalno osjetljivi i solidarni prema onima koji su materijalno ugroženi i koji nemaju osnovnih sredstava za život. Imamo mi Centar za socijalnu skrb, imamo grad i gradske ustanove, imamo župe i Caritase, imamo Crveni križ, imamo humanitarne i druge udruge civilnog društva… i svi oni tijekom cijele godine pomažu najpotrebnijima. – Pogledajte otvorene socijalne samoposluge u Splitu, u Zadru, u Osijeku, u gradovima puno većim od Metkovića. I oni su krenuli s dobrim namjerama, ali su suočeni s velikim problemima: nedostatak donirane hrane (prazne police), nedostatak jasnih kriterija tko je siromašan, tko socijalno ugrožen, kome kuhati obroke i donositi doma, a kome ne, tko sve dolazi u pučku kuhinju …

Put za rješavanje problema su radna mjesta! To je svima nama jasno! Jest loša gospodarska situacija u državi, jest loša gospodarska situacija u gradu, ali nemojmo gledati samo ono što nemamo i ono što ne možemo napraviti. Pogledajmo što imamo: imamo prekrasnu bogatu neretvansku dolinu. Imamo plodnu zemlju, proizvodimo voće i povrće, svakog blaga, posla ima a nemamo radnika! Imamo nezaposlenih na HZZ-u, ali gotovo nitko nije spreman raditi u polju za 200 kuna dnevno uz topli obrok! Gotovo svi radnici u polju, u berbi su iz susjedne BIH! Imamo političare koji kreiraju državnu politiku, imali smo i ministra poljoprivrede koji će ostati upamćen po tome da je za njegova jednogodišnjeg mandata mandarina (Ta naša hraniteljica!) imala najnižu otkupnu cijenu! Da je on subvencionirao mandarinu, a mogao je jer mu nije nitko smetao, došlo bi u Neretvu novih 300 milijuna vrijednosti i ne bi nam trebala ni socijalna samoposluga, ni pučka kuhinja! Zadaća političara nije loviti ribu umjesto onih koji to ne znaju, već njih naučiti da sami love ribu.

Stipo Gabrić Jambo, HSS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
OKTAN- Čestitka

Najčitanije