Ostanimo u kontaktu

GRADSKA UPRAVA I FINACIJE

Jambo: Financijski nadzor koji su tražili pokazao je nesposobnost gradske vlasti

Objavljeno prije

Stipo Gabrić Jambo

Predsjednika GO HSS-a Metković i bivši gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo poslao je priopćenje u kojem proziva aktualnu gradsku vlast; Petrova, Grmoju i Ujdur. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

– Nova Gradska uprava sve više postaje „uprava apsurda“. Njihova ogromna želja da ne rade ništa nego se bave prošlom vlašću, dovela ih je do toga da je financijski nadzor koji su pozvali u Grad otkrio kako zakon krše upravo oni sami! S namjerom da diskreditira bivšu Gradsku upravu, gradonačelnik Petrov sa svojim suradnicima vršio je ogroman pritisak i slao prijave u Ministarstvo financija da dođe u financijski nadzor u Grad Metković. Ipak, na kraju su diskreditirali sami sebe! Naime, financijski nadzor, na čelu s gosp. Nikom Rimcom iz Ministarstva financija, tom je prilikom otkrio da Grad Metković u 2013. godini nije platio milijun i pol kuna u Državni proračun za otkup stanova! Sada kada je financijski nadzor, suprotno njihovim očekivanjima pokazao njihovu nesposobnost, Petrov, Grmoja i Ujdur šute o tome, jer kada bi se to doznalo u javnosti zasigurno bi utjecalo na lažnu sliku altruista i dobrih vladara koju o sebi već mjesecima u medijima stvaraju. Tako u roku od mjesec dana oni u Državni proračun moraju uplatiti taj novac, jer rješenje ne odlaže izvršenje. Ali nitko od njih, koji se hvale iskrenošću i transparentnošću, dosada nije javno rekao svim tim novim članovima koji im svakodnevno pristupaju i svima onima koji toliko vjeruju u njih „Pozvali smo financijski nadzor, otkrili su naš propust, sami smo sebe prijavili, krivi smo i moramo platiti!“.

Isto tako, inspekciju su pozvali i u dva gradska športska kolektiva – u RK Metković 1963, gdje je došla kazna od sto tisuća kuna za odgovorne osobe te u NK Neretva, gdje je za 2013. i 2014. godinu, također odgovornim osobama, došla kazna od oko 600 tisuća kuna. Postavljam pitanje sada svim športskim djelatnicima grada Metkovića, športskim djelatnicima NK Neretva i RK Metković 1963 – gospodo na koga će te tu krivnju sada svaliti, kome će te pripisati krivnju za svoju nesposobnost?

Iako su najavljivali brojne projekte, svi se mi u Metkoviću pitamo zašto je baš sve stalo? Hvale se našim projektima, koje ne znaju niti dovršiti, jer one koje su najavljivali ne znaju niti započeti. Tako se primjerice Petrov, Grmoja i Ujdur, koji su došli protestirati kada se otvarala nova Gradska knjižnica (u prostoru te bivše zgrade Poduha, koju je početkom 20. stoljeća napravila Austrija i koja je godinama bila zapuštena danas imamo Knjižnicu i čitaonicu i Prirodoslovni muzej), danas hvale kao da su sudjelovali u njezinoj obnovi. No, za to sam se u Ministarstvu kulture izborio ja sa svojim suradnicima pa Metković danas ima, uz zadarsku, najbolju knjižnicu u Hrvatskoj. Projekt otoka na  na križanju Splitske ulice i Ulice A.K. Miošića, za koji smo ishodili i  lokacijsku i građevinsku dozvolu, kao i rekonstrukcija ulice A. Hebranga su projekti smo mi započeli, Pitam se, kao i svi moji sugrađani, gdje je taj besplatni internet za građane ovoga grada, gdje su ta nova radna mjesta, gdje ta termoelektrana na plin, gdje su ti svi novi projekti??

Jer dosada, osim prijava koje će silno koštati ovaj grad i pojedine ustanove u ovome gradu, ne vidim nikakve pomake niti rezultate. Jedino što se povećalo u Metkoviću u posljednjih 20-ak mjeseci je broj nezaposlenih, koji je sada za gotovo osam stotina veći. I vidim sve više nezadovoljnih sugrađanki i sugrađana, jer ono čemu svjedočimo svakodnevno u Metkoviću ne događa se zasigurno nigdje u Hrvatskoj.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije