Ostanimo u kontaktu

JAMBO ODGOVORIO PETROVU

‘Gradonačelniče, nije transparentno objaviti Zapisnik kojem nedostaju stranice!’

Objavljeno prije

Stipo Gabrić Jambo

Čelnik metkovskog HSS-a i bivši gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo odgovorio na reakciju gradonačelnika Bože Petrova. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Iako nikada nisam imao namjeru polemizirati preko medija s gosp. Petrovom, već samo svojim sugrađanima ukazati na to kako to nova vlast vodi Metković, njegovo priopćenje, zbog izrečenih neistina i manipulacija činjenicama, ne smije ostati bez odgovora.

Smiješno je da u svom priopćenju Božo Petrov upućuje na web stranice Grada Metkovića gdje je objavljen Zapisnik o obavljenom proračunskom nadzoru, hvaleći se transparentnošću. Jer postavljam pitanje ovako javno – je li transparentnost objaviti Zapisnik koji počinje tek sa šestom stranicom (!), a potom nedostaju stranice 7., 8., 9. i 10. te 12., 16., 17., 18. i 19.!?? Podcjenjuje li to psihijatar Petrov svoje sugrađane i sve nas, objavljujući samo one dijelove Zapisnika koji mu idu u prilog, a očito je, skrivajući one koji govore o onome što mu u prilog ne ide?! Tužno je da se i dalje bavi manipulacijama i podcjenjuje svoje birače, i to na ovakav perfidan i krajnje bezobrazan način!

Što se tiče toga tko je naručio proračunski nadzor, javno govorim da se ja nikada nisam bavio prijavama ni inspekcijama. Kao što su prvi nadzor 2004. godine, kada je bez razloga raspušteno Gradsko vijeće, poslali Ivo Sanader i Luka Bebić, tako je i ovaj drugi pozvao Božo Petrov sa svojom sektom. Štoviše, oni su na inspektore vršili pritiske da naprave nadzor i za zadnjih pet godina (od 2009. do 2013.), no inspektori im nisu ispunili tu želju. Inače, što se tiče toga da tek sada reagiram, ja sam za to sve saznao tek 12. siječnja ove godine, kada sam u Ministarstvu financija preuzimao dokumentaciju vezanu za neke sitne prekršaje koji se odnose na mene. Kada se govori o stvarnom dugu Grada Metkovića, i tu psihijatar Petrov te njegov kolega Grmoja manipuliraju podacima, a to će svima biti poznato već za desetak dana, kada ću ja objaviti na web stranicama HSS-a Grada Metkovića kompletni zapisnik, nakon što ga preuzmem u Ministarstvu financija od inspektora Nike Rimca, koji je i izvršio nadzor.

Smiješno je i da gosp. Petrov uopće išta govori o RK Metković, jer je upravo on izjavio prije nekoliko dana da nema vremena gledati utakmice SP u rukometu jer je zauzet poslom! Ja sam o sportu dovoljno rekao svojim dugogodišnjim angažmanom; najveći uspjesi klupskog rukometa u novijoj hrvatskoj povijesti vezani su upravo uz RK Metković Jambo, koji je dvije godine zaredom igrao u finalu kupa EHF-a (i jedan osvojio), dvije godine u Ligi prvaka te su osvojili dva hrvatska kupa. Pa ovih smo dana od bivših hrvatskih rukometnih reprezentativaca, koji su kometirali SP u rukometu, mogli čuti da su najveći uspjesi hrvatskog rukometa vezani uz dobar, koordiniran i stručan rad RK Metković, a jednim dijelom RK Zagreb i manjim dijelom RK Split. O rukometu i sportovima općenito Božo Petrov ne može reći ništa jer su sve rekli on i njegov tim kada su doveli inspekciju u oba kluba. Neka taj nadzor objave na web stranici. Međutim, Petrov se kiti tuđim perjem pa stavlja ono što mu ide u prilog, a što mu ne ide u prilog ne stavlja.

Kada govorimo o infrastrukturnim projektima nove gradske vlasti, u proteklih 20 mjeseci oni su iskopali 50 metara Ulice Petra Zoranića i spojili oborinsku odvodnju te to asfaltirali. Također, potpuna je laž da bivša gradska vlast nije imala nikakve infrastrukturne projekte, ali to je ionako vidljivo i slučajnom prolazniku kroz grad, a kamo ne njegovim stanovnicima. Pitam što je s Ulicom Zrinski-frankopana, gdje je projekt rekonstrukcije napravila bivša gradska vlast, a dio sredstava osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja? Što se tiče obrane od poplava, to Metkovke i Metkovci mogu biti zahvalni bivšoj premijerki Jadranki Kosor, koja je inicirala da se na sjednici Vlade RH donese odluka da se započne s radovima i bez građevinske dozvole. Božo Petrov i njegovi sljedbenici s projektom obrane od poplava nemaju apsolutno nikakve veze! Nadalje, Ulica Andrije Hebranga, projekt površinske odvodnje i kanalizacije, započet je za vrijeme bivše gradske vlasti; dio sredstava smo osigurali mi, a milijun kuna je osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, pa niti s tim projektom Božo Petrov nema ništa. Što se tiče ulice A. K. Miošića i križanja Splitske ulice, Božo Petrov bi trebao znati da je i to projekt bivše vlasti, koja je dobila i potvrdu glavnog projekta. Slažem se u ovom dijelu s njim da su i oni za taj projekt dio sredstava, točnije 600 tisuća kuna, osigurali iz Fondova, ali to je jedino što su napravili! Postavljam dalje pitanje Božu Petrovu i njegovim zamjenicima, iako znam da odgovor ne znaju: što je s kanalizacijskom mrežom Zagrebačke ulice, za koju je bivša gradska vlast pripremila sve za projektnu dokumentaciju. Što je s Ulicom kralja Petra Krešimira IV do Studenca, Ulicom Petra Zoranića i Ulicom Mobine, Ulicom Ilije Bošnjaka te ulicama Sv. franje Asiškog i A. K. Miošića, gdje smo mi osigurali novac za projektnu dokumentaciju i došli do potvrde glavnog projekta. Kada će započeti rekonstrukcija tih ulica, jer je ona neophodna?! Neka daju odgovor i stanarima Ulice Jakova Gotovca, koji su mu najmanje pet puta dolazili s istim pitanjem – zašto nije i kada će asfaltirati 400 metara ulice, u kojoj je bivša gradska vlast napravila rekonstrukciju vodovodne mreže i postavila rasvjetu??

Neka nam svima odgovore i kada će urediti Trg kralja Tomislava ispred Hotela Narona, gdje smo mi s dokumentacijom došli do samoga kraja. I na koncu, jer mogao bih ovako nabrajati beskonačno, ali bojim se da s ovom gradskom vlašću, neosjetljivom na probleme svojih sugrađana i nema smisla, neka Petrov odgovori kad će i hoće li krenuti u rekonstrukciju gradske mrtvačnice, jer je papirologija pri kraju, te kada kreće 2. Faza sanacije odlagališta otpada sv. Ante na Dubravici?
Kada govorimo o bišoj zgradi Poduha, danas jednoj od najljepših Knjižnica i čitaonica u zemlji, ali i mjestu u kojem je Metković dobio Prirodoslovni muzej, građani Metkovića se zasigurno jako dobro sjećaju da je na otvaranje obnovljenog objekta došao i Božo Petrov sa svojom sektom te su protestirali. S tim projektom Božo Petrov nema ništa, i to je sigurno jedan od najvećih uspjeha gradske vlasti za vrijeme kada sam ja bio gradonačelnik.
Što se tiče obrta i poduzeća u Metkoviću u razdoblju od 1996. do 2013., Božo Petrov bi kao gradonačelnik trebao znati da gradska uprava nema nikakvu ingerenciju niti nad obrtnicima niti nad poduzetnicima, ni velikim ni malim.

No, ima puno projekata koje Božo Petrov i njegov tim ne spominju, jer žele da ih javnost zaboravi, pa ću ih spomenuti ja. Podsjećam da je upravo ova gradska vlast raskinula ugovor sa Svjetskom bankom za obnovu i razvoj, koji se odnosio na izgradnju 2. Faze Jadrana, a što znači da je Metković do sredine 2015. godine trebao dobiti pročistač i glavne kanalizacijske kolektore. Oni su zaustavili investiciju vrijednu 50-ak milijuna kuna, i to bez ikakva obrazloženja!
O poštenju i socijalnoj osjetljivosti Bože Petrova i Nikole Grmoje moglo bi se puno govoriti, budući da su iz gradske uprave i gradskih poduzeća protuzakonito potjerali 10 – 12 dugogodišnjih zaposlenika, a da bi potom zaposlili 20-ak svojih sljedbenika i rođaka. Apsurdan je posljednji slučaj zapošljavanja žene, za koju se interveniralo još potkraj mog mandata, a oni su je sada zaposlili jer su uvjet stavili „najstarija diploma“! Je li itko ikada čuo za takav uvjet!??

Božo Petrov bi bio premijer, vodio bi veliku politiku, a jasno je pokazao da dosada nije u stanju voditi jedno odjeljenje dječjeg vrtića, a najmanje grad Metković! Preporučam mu da ostane u svojoj struci, da volontira na nekom odjelu specijalizirane bolnice i da nastavi u privatnoj ordinaciji dva do tri puta tjedno raditi kao psihijatar na izdavanju lovačkih dozvola, kako njegov kućni proračun ne bi patio (iako on to voli u javnosti drukčije prezentirati). Jer osim toga što radi kao psihijatar, Božo Petrov se samo aktivno bavi svojim PR-om i opsjednut je stvaranjem lažne slike o sebi. Postoji stara poslovica „tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada“, a ima i još jedna gora – „dabogda se o sebi zabavio“, a ja ih upućujem Boži Petrovu i Nikoli Grmoji. A glede njihovih brojnih kaznenih prijavama i nade da će me osuditi, samo im poručujem „U nadi je spas“.

Stipo Gabrić Jambo
predsjednik GO HSS-a Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije