SDP METKOVIĆ

GO SDP-a najavio lobiranje za gradske investicije

GO SDP-a Metković sazvao je tiskovnu konferenciju kako bi javnosti i simpatizerima predočili buduće planove te pozdravili poteze gradonačelnika.

Objavljeno 8. veljače 2014. u kategorijama: Metković, News, Politika.

sdp-press-3

GO SDP-a Metković sazvao je tiskovnu konferenciju kako bi javnosti i simpatizerima  predočili buduće planove te pozdravili poteze gradonačelnika.

Pohvala što je proračun transparentan i javno objavljen, te smatramo kako bi tako trebalo biti i s drugim dokumentima, Jadran 2 i verzija koju zastupa gradska vlast, – rekao je ekonomski strateg SDP-a za grad Metković, Ivica Parmać.

Proračun za osnovno funkcioniranje

Proračun je napravljen prilično oprezno. Prihodovna strana od okvirno 20 milijuna kuna omogućuje osnovno funkcioniranje grada, a za neke veće investicije tu nema prostora te se grad oslanja na pomoć iz državnog proračuna. Prihodi iz državnog proračuna planirani su u iznosu od skoro 25%.

Potrebno je lobirati za investicije, tražiti pomoć gdje je to moguće jer jedino tako možemo povećati broj nezaposlenih i povećati prihode.

Smatramo kako će novi način isplate plaća kao i posljedice uvođenja fiskalizacije povećati prihode iz poreza u ovoj godini, te vjerujem kako će prihodi od poreza biti nešto veći i kako će drugi dio godine biti bolji, po mojoj procjeni veći za 1 do 1.5 milijun kuna, – tvrdi Parmać.

O gradskom dugu..

Rasprave o tome koliki je dug i što je dug mogu trajati u nedogled. Činjenica je da je dug na kraju godine veći od 7 milijuna kuna i koji je naslijeđen iz 2012. godine. Zasigurno su postojale neplaćene obaveze koje su inače planirane proračunom, ali redovno nisu izvršavane i spadaju pod redovne obaveze gradskog proračun, no nova gradska vlast ih je podmirila, jednim dijelom zahvaljujući i prihodima od legalizacije, zaključio je Parmać.

sdp-press-2

Budući rad GO SDP Metković temeljiti će se na pomoći Gradu Metkoviću u izradi i dobivanju projekata od važnosti za Grad Metković. Mi nemamo predstavnika u gradskom vijeću i ne obnašamo vlast u gradu Metkoviću, ali imamo svoje simpatizere i naše birače, radi kojih smo obavezni raditi na napretku ovog grada kao i na poboljšanju kvalitete života u gradu, kazao je predsjednik metkovskog SDP-a, Krešimir Kuran.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari