Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

OBLJETNICA SMRTI HRVATSKOG VELIKANA

Delegacije HSS-a i A-HSS-a položile vijenac na spomenik Stjepana Radića u Metkoviću

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 87. godišnjice smrti hrvatskog velikana Stjepana Radića, jučer u 9 sati delegacija ŽO A-HSS, na čelu s njenim predsjednikom Tonijem Ujdurom i zamjenikom predsjednika A-HSS na državnoj razini Marinkom Filipovićem, položila je vijenac pred spomenikom Stjepana Radića u Metkoviću.

Zamjenik predsjednika A-HSS Marinko Filipović za Metkovic NEWs kratko je izjavio:

– Danas kada obilježavamo 87. godišnjicu smrti hrvatskog velikana Stjepana Radića, polažemo vijence u Opuzenu, ovdje u Metkoviću, a to ćemo napraviti i u Kuli Norinskoj. Jučer su naši čelnici položili sa čelništvom SDP-a vijenac na grob braće Radić i vjerujem da je to početak jedne kvalitetne suradnje. Drago nam je da su vladajući prepoznali A-HSS kao relevantnu stranku i imamo otvoren poziv od SDP-a za razgovor o budućoj suradnji. Bit ćemo relevantna snage i cilj nam je da A-HSS kao izvorna Radićeva ideja sačuva seljaka i poljoprivrednika, – rekao je kratko mr.sc. Marinko Filipović.

Istim u povodom, u 13 sati predstavnici ŽO HSS i GO HSS Metković na čelu sa mr.sc. Stipom Gabrićem – Jambom, Matom Mustapićem i Dragom Verajom, također su položili vijenac i na taj način poklonili su se svom osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku HSS-a koji je na današnji dan podlegao ranama atentata u Narodnoj skupštini u Beogradu, kojeg je izvršio radikal Puniša Račić.

Stjepan Radić je vrhunski retoričar i pragmatičar, nije se predavao, ali njegovi načini borbe nisu bili oružjem te je prilikom osnivanja HSS-a u svom čuvenom govoru rekao:

„Samo ustavnim sredstvima, dotično, ako ustavnih sredstava nema, samo pisanom i živom riječi, riječju muževnom i odvažnom, do potrebe i bez obzira na posljedice. Borit se valja i činom, i to plugom i motikom, udruživanjem i javnim sastajanjem, skupnim peticijama i prosvjedima, ali nikada pod nikoju izliku i u nijednu svrhu kakvim mu drago materijalnim oružjem, bio to kamen ili bomba, batina ili puška, kolac ili sjekira„ – bile su riječi hrvatskog velikana, utemeljitelja HSS-a Stjepana Radića.

Neka mu je laka hrvatska zemlja i hvala mu na svemu što je za Hrvatsku napravio.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije